in

Peuter herenigd met gestolen “beste vriend” nadat er een beloning van €11.000 werd uitgeloofd.

Deze kleine jongen dacht dat hij zijn beste vriend voorgoed kwijt was. Edward Latter (3) was zo overstuur toen zijn hond in december vermist raakte dat hij de Kerstman om hulp vroeg. Hij stuurde de Kerstman een dringende brief met het verzoek om hem te helpen. Duizenden mensen vervoegden zich bij hem in zijn zoektocht naar de 10 maanden oude Morse. Zelfs Simon Cowell schoot te hulp en loofde een beloning van 11.000 euro uit voor iedereen wie hem kon helpen vinden.

Edward moest even wachten maar zaterdag kwam zijn kerstwens dan toch uit. En het was ronduit schattig.

Nadat Edward hem eindelijk terug kon vasthouden, zei hij: “We hebben Morse terug. Ik kan het niet geloven. Ik heb mijn beste vriend terug. Het is te laat voor Kerstmis, maar het is het beste geschenk ooit.”

Vermoed wordt dat Morse gestolen werd om als dekhengst te dienen, maar dat hij er op een of andere manier in slaagde om te ontsnappen. De moeder en vader van Edward, Amanda Hopkins en Richard Latter, hadden de hoop al opgegeven. Totdat ze vrijdagavond een telefoontje kregen.

Lees ook  Hond van gesneuvelde militair uit Irak brengt iets speciaals met zich mee

Een koppel dat op 30 km van hun huis in Marden, Kent, woonde had een modderige hond door hun straat zien dwalen. Ze dachten dat het misschien Morse kon zijn.

Ze namen hem binnen, gaven hem een bad en belden Richard. Eerst was hij niet zeker dat hij het was, totdat hij een foto kreeg. Daarop stapte hij met zijn zoon en vrouw de auto in en reden naar het dorpje Meopham.

De 40-jarige schrijnwerker zei: “Amanda en ik waren nogal sceptisch, maar Edward zag hem en herkende hem meteen.”

Omdat Morse aanvankelijk niet op zijn naam reageerde, werd hij naar de dierenarts gebracht. Daar werd zijn microchip gecontroleerd en kon bevestigd worden dat het inderdaad om Morse ging.

Lees ook  Agent sluit “deal” met tiener die betrapt werd op te snel rijden. Maar politiechef ziet één cruciaal detail dat hij niet kan negeren.

Een getuige had gezien hoe twee mannen Morse op de dag van zijn verdwijning in een bestelwagen hadden gegooid. “Mijn instinct zei me dat hij werd gestolen om als dekhengst te dienen.”

“Daarom werden zijn haren getrimd en nagels geknipt. Ze wilden hem maar aantrekkelijk maken om te kunnen verkopen. Hij werd ofwel verder verkocht en ontsnapte, of hij ontsnapte van hen.”

Het internet was erg geraakt door het verhaal nadat de brief van de peuter aan de Kerstman online gedeeld werd. De brief las: “Liefste Kerstman, dit jaar wil ik voor Kerstmis maar één cadeau, mijn hond Morse terug. Ik ben het hele jaar een brave jongen geweest. Bedankt. Edward, 2 jaar en drie kwart oud.”

We zijn zo blij dat dit verhaal een happy end kent!

Bodybuilder werd toegang tot wc geweigerd nadat zijn stomazak was beginnen lekken.

Jongetje van 5 geprezen als een held nadat hij aanbood om beenmerg aan zijn jongere broertje te doneren.