in

Peuter 2 en tiener neergeschoten in Helmond

In de Molenstraat in Helmond heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee willekeurige slachtoffers gevallen: een 15-jarige fietsster en een 2-jarig meisje raakten gewond. In de Molenstraat is een auto gevonden waarvan de achterruit eruit ligt. In die auto zijn twee kogelgaten gevonden. Op het Doorneind is een verdachte opgepakt.

Het meisje van 2 zat achterop de fiets bij haar moeder en werd in haar onderbeen geraakt. Een 15-jarig meisje dat voorbij fietste is in haar arm geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens omstanders zijn er meerdere schoten gelost.

Lees ook  Stiefvader over omgekomen surfer Max (22): 'Een allemansvriend, de wereld lag aan zijn voeten'

Een groep jongeren had volgens getuigen op straat ruzie gekregen met elkaar en daarbij werden schoten gelost. Daarbij is een auto in de achterruit geraakt. Die auto is in de straat achtergelaten en de inzittenden zijn gevlucht. De politie is op zoek naar deze personen. Een groene Opel Astra die na het incident hard wegreed is teruggevonden op de Wolfstraat in Helmond. Ook uit die auto zijn mensen gevlucht, waarnaar de politie op zoek is. Op het Doorneind is een verdachte aangehouden.

Lees ook  Man met blikje bier gaat op de vuist met agenten

De politiehelikopter kijkt mee vanuit de lucht. Het schietincident gebeurde aan de centrumkant van de Molenstraat. De politie zegt op dit moment nog geen duidelijkheid te hebben over wat er precies is gebeurd.

Spekglad op de weg en autoruit krabben, dit is nog maar het begin

11 tips: zo bescherm je je auto tegen de vrieskou