in

Pestkoppen bespotten haar om haar gezicht – kijk hoe zij hen 25 jaar later het zwijgen oplegt.

Vanaf het moment dat Lizzie Velásquez naar de kleuterschool ging, realiseerde ze zich dat ze anders was.

Het was de eerste keer dat ze gepest werd.

Toen ze in 1989 geboren werd, woog Lizzie Velásquez slechts 1,2 kg. Haar gezicht zag er anders uit dan dat van andere baby’s op de kraamafdeling.

Artsen stelden bij het meisje het Marfansyndroom vast, een zeer zeldzame genetische aandoening waar slechts enkele mensen ter wereld aan lijden. Door de aandoening kan Lizzie geen lichaamsvet opbouwen of aankomen, wordt ze sneller oud dan mensen die niet aan de aandoening lijden en is ze blind aan één oog.

Op de kleuterschool werd Lizzie gepest en tijdens haar kinderjaren, werd tegen haar gezegd dat haar gezicht “afschuwelijk” was.

“Op dat moment dacht ik dat iedereen op mij leek. Ik zag niet dat ze niet op mij leken,” vertelde Lizzie aan de Daily Mail.

Maar Lizzie kreeg met de ergste vorm van pesten te maken toen ze 16 jaar oud was. Op een dag stuitte ze online op een vreselijke video op YouTube. Een harteloze persoon had een video over haar gemaakt en online gezet. In de video, die al gauw miljoenen keren was bekeken, werd ze door de persoon “de lelijkste vrouw ter wereld” genoemd.

Lees ook  Boze ouders na optreden K3: kinderen krijgen er nachtmerries van

Woorden die bij iedereen hard zouden binnenkomen.

Lizzie vertelt dat haar wereld instortte toen ze de video zag. Ze las alle opmerkingen onder de video en het waren stuk voor stuk nare, beledigende reacties.

Het is vreemd dat duizenden mensen achter hun computer zitten en een 16-jarig meisje die lijdt aan een ernstige aandoening pesten. Ik vraag me af hoe die mensen ’s avonds slapen.

Sterker dan de pestkoppen

Voor de meeste mensen zou geconfronteerd worden met zoveel haat, te veel zijn. Maar Lizzie is geen gewone vrouw. Ze liet aan al haar pestkoppen zien, hoe sterk ze is.

Vandaag is ze 28 jaar oud en een succesvolle zakenvrouw. Ze reist de wereld over en houdt toespraken over haar ziekte en haar leven. Ze heeft zelfs haar eigen YouTube kanaal met 700.000 volgers en gebruikt haar platform om pesten te bestrijden.

Lees ook  Heb je wel eens last van één van deze vier vage symptomen? DIT kan duiden op verstopte aderen!

“Dit is mijn doel. Dit is wat ik voor de rest van mijn leven moet doen. Ik heb het idee dat ik niet alleen mijn verhaal vertel, maar het verhaal van iedereen.” vertelde Lizzie aan the Daily Mail.

De pestkoppen en haters van Lizzie, die negatieve dingen over haar hebben geschreven, zijn niet geslaagd in hun missie. Lizzie liet hen namelijk zien dat ze sterker is dan zij. Bovendien is ze vandaag de dag veel succesvoller dan zij ooit zullen zijn!

Lizzie heeft een best-seller geschreven over haar leven. Ze is afgestudeerd aan de universiteit en heeft een gezin en een succesvolle carrière.

Wat een inspirerend verhaal! Deel dit artikel met je vrienden als je het daarmee eens bent.

“Slaap zacht knapperd”, ouders nemen op hartverscheurende wijze afscheid van 9 maanden oude zoontje

Schotland verbiedt corrigerende tik, hoe zit het in Nederland met de ‘pedagogische’ tik?