in

Penny (23) moet kosten van zoektocht mogelijk zelf betalen

De politie gaat onderzoeken of de 23-jarige Penny, die zaterdag vermist raakte tijdens een bezoek aan het Markermeer in Venhuizen, de kosten van de zoektocht zelf moet gaan betalen.

De vrouw was zaterdag met een vriendin bij het Markermeer, toen ze elkaar uit het oog verloren. Penny’s telefoon en kleding lagen nog op het strand en ook haar auto stond er nog. Na twee grootschalige zoekacties, die beide niets opleverden, werd de vrouw zondagavond “in goede gezondheid” teruggevonden in een hotel in Zuid-Holland.

Lees ook  Stagiair (15) verliest twee tenen tijdens het orderpicken: 20.000 euro boete voor werkgever

Vrijwillig vertrokken
De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar kon maandag al wel zeggen dat de vrouw “vrijwillig van het strandje aan het Markermeer is vertrokken.” Het feit dat de vrouw vrijwillig is vertrokken, is volgens de politie een geldige reden om de vrouw voor de kosten van de zoekactie te laten opdraaien.

Lees ook  Dochter Martien Meiland plaatst tegenwoordig behoorlijk gewaagde foto’s

“Hulpdiensten kosten gewoon geld voor de samenleving en als dan zou blijken dat er niets aan de hand is, moeten we natuurlijk wel kijken of iemand verantwoordelijk gesteld dient te worden,” aldus een politiewoordvoerder tegen De Telegraaf.

Zwerm bijen nestelt zich vast aan kont van man.

Gewonde en veel schade bij ongeval na vechtpartij in Den Bosch