in

Pastoor ziet mysterieuze zak op de treinsporen liggen – kijkt van dichterbij en doet verschrikkelijke ontdekking.

Sommige mensen kunnen met dieren simpelweg niet vertrouwd worden. Ondanks alle inspanningen om dierenmishandeling voorgoed uit te roeien, blijft het wereldwijd een groot probleem. Ik vraag mezelf vaak af: “Waarom zou iemand een huisdier kwetsen dat onvoorwaardelijk van hen houdt?” Ik denk er uren over na om een antwoord te vinden en dan ga ik online om verhalen als hieronder te vinden …

Lourens van Wyk is een gepensioneerd pastoor in Cape Town, Zuid-Afrika, en op een dag deed hij een weerzinwekkende ontdekking wanneer hij langs de treinsporen reed.

Hij zag een vreemd uitziende zak en besloot om op onderzoek uit te trekken. Wat hij vond liet hem geschokt achter.

Van Wyk wist dat er iets niet klopte toen hij een mysterieuze zak op de treinsporen zag liggen. Hij besloot om wat dichterbij te kijken – en iets deed hem vermoeden dat het om een verlaten baby ging – en toen hij dat deed, stond hij aan de grond genageld.

In de zak zat een extreem mishandelde puppy die met schoenveters werd vastgebonden om zijn bewegingen te beperken. Het dier kon niet bewegen, niet blaffen en nauwelijks ademen.

Lees ook  Na 32 uur in de operatiekamer zakken de artsen op de grond in elkaar. Maar wat hen gelukt is? Daarvoor is de patiënt hen eeuwig dankbaar!

De pastoor schoot meteen in actie en nam de hond – die hij later Trax zou dopen – meteen naar de dierenarts.

Dan contacteerde hij de Helderberg Animal Welfare Society buiten de stad, waar Trax alle nodige hulp zou krijgen om te herstellen.

Van Wyk besloot dat hij de schoenveters niet zelf kon losmaken omdat het hondje gewoon te veel pijn leed. Gelukkig konden de mensen van de dierenwelzijnsorganisatie Trax voorzichtig bevrijden.

De organisatie schreef op hun Facebookpagina: “Een kleine update over Trax. De hond die gisteren in onze kennel arriveerde nadat hij gered werd van de treinsporen, in een plastic zak met zijn mond en vier poten samengebonden. Nadat we de veters doorgesneden hadden werd hij door onze dierenarts onderzocht en onderging hij een grondige gezondheidscontrole.”

De dierenartsen geloofden dat Trax een ernstig letsel aan zijn hoofd had opgelopen en in het verleden verschillende hersenschuddingen had gehad. Het team van de organisatie overlaadde hem met liefde en zorg. Na enkele dagen begon hij langzaam maar zeker te herstellen.

Lees ook  Tiener maakt het leven van zijn leraar een hel – Briljante straf van vader doet ouders kapotlachen

“Naast het feit dat hij schurft heeft en onder de zweren zit, is hij voor het overige gezond. Hij is nog erg jong. Hij heeft een warm badje gehad, eet goed en antwoord geweldig op de liefde en affectie die we hem geven. We houden van hem! Hij houdt ervan om bij ons te zijn en geeft ons pootjes om extra aandacht te krijgen. Zijn staart kwispelt een beetje en we weten dat hij zich veilig, ontspannen en geliefd voelt. Het grootste deel van vandaag bracht hij slapend in zijn bed door (onder 2 dekentjes), dus hij heeft het lekker gezellig en warm in dit koude weer”, leest een update.

Enkele weken later werd Trax vrijgegeven voor adoptie – een fantastische wending gezien de zware aard van zijn toestand.

Twee jaar na zijn vondst op de treinsporen is Trax bij een liefdevolle familie en stelt het beter dan ooit.

Leerlingen leggen eigen zakgeld samen om “droomschoenen” voor hun leraar te kopen.

Mama van twee overlijdt na borstvergroting door selfie-geobsedeerde chirurg.