in

Pas op: politie waarschuwt voor een extreem echt lijkende nepboete

Deze nepboete wordt via de post verstuurd

Let goed op als er een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) op de mat valt. Het kan maar zo zijn dat het gaat om een nepboete. De politie waarschuwt nu, omdat de brieven niet van echt te onderscheiden zijn en het voor veel mensen kan lijken alsof het om een echte boete gaat.

Lees de brief vooral goed door!

Nepboete

Een inwoner uit het Groningse Ter Apel meldde zich dit weekend met een dergelijke nepboete. Ze twijfelde aan de snelheidsovertreding waarvoor zij 203 euro moest betalen. De twijfel was terecht en de politie wil nu graag alle andere mensen waarschuwen. Op Facebook schrijft het corps: “Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitzag klopte er toch van alles niet aan. Zo ontbrak de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het ‘CJIB’ de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd.”

Lees ook  Dankzij deze penissjaal heb jij het nooit meer koud in de winter
Twijfel

Deze manier van oplichting is nieuw. Nog niet eerder stuurden oplichters echte brieven via de post. Eerder ging dit altijd per mail en kon het beoogde slachtoffer het makkelijk onderscheiden. Als je zo’n brief op de mat krijgt luidt het advies van de politie om ‘m heel goed door te lezen. “Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld. Maar een nepboete helemaal”, zegt de politie. Als er ook maar enige twijfel bestaat, dan is het raadzaam om eerst even het ‘echte’ CJIB te bellen.

Lees ook  Een “transspecies” vrouw heeft bijna $60.000 uitgegeven om haar droom om een ​​draak te worden te realiseren

Dit gebeurd er met je lichaam wanneer je elke dag honing eet!

Priscilla vertelt openlijk – ze onthult nu hoe de laatste levensdagen van Elvis Presley waren