in

Pas op! Dit visje kan jouw stranddag flink vergallen

Badgasten die naar het strand van Hoek van Holland gaan moeten opletten. Door de hoge temperaturen neemt het aantal giftige kleine pietermannen toe in de zee.

De EHBO-post in Hoek van Holland waarschuwt via sociale media voor kwallen en pietermannen. Deze visjes houden zich steeds vaker schuil langs ze Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. De kleine pieterman sloeg nog niet toe, maar kan met een prik van zijn rugvin zorgen voor een grote zwelling en felle pijn. ,,Wie gestoken is kan het beste in een warm badje zitten en eventuele stekels met een pincet verwijderen”, zegt voorzitter van de eerstehulppost Rob Lange. ,,Het gif bestaat uit eiwitten die boven de 40 graden afbreken”. Slechts een enkeling krijgt een allergische reactie.

Lees ook  Ernstige mishandeling wordt kat KitKat in Deventer fataal: ‘Zijn huid en staart zijn van zijn romp gerukt’

Het komt niet vaak voor dat badgasten in Hoek van Holland gestoken worden door de goudkleurige visjes, van zo’n tien centimeter lang. ,,Vorig jaar waren het slechts twee mensen en het jaar daarvoor helemaal niemand.”

Lange ziet het aantal strandgangers dat naar de EHBO-post moet toenemen. ,,Deze maand hebben we al 189 mensen behandeld. In juli waren dat er tachtig.” Door de drukte op het strand ziet hij ook meer glasscherven liggen. ,,Diep in mijn hart zou ik de mensen willen adviseren om waterschoentjes aan te trekken.”

Lees ook  Man met blikje bier gaat op de vuist met agenten

Presentatrice Linda Hakeboom (34) heeft borstkanker

Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefening