in

Papa maakt foto van babyzoon. Maar kijk dichterbij onthult de ergste nachtmerrie van elke ouder.

Toen Owen en Emily Scrivens foto’s maakten van hun zoontje Jaxson wilden ze gewoon enkele herinneringen vastleggen. Het was pas later dat bleek dat deze herinnering in de ergste nachtmerrie van elke ouder zou omslaan.

Toen de papa van Jaxson de foto’s bekeek, merkte hij iets vreemd op. Er zat een witte glans op zijn rechteroog.

De andere foto had de typische rode ogen veroorzaakt door de camera. De witte schijn kon verward worden met de weerkaatsing van de lens, maar toen ze de foto’s wat beter bekeken beseften de ouders dat er iets fout was.

De witte glans bleef opduiken en, meer nog, het begon maanden geleden al. “Ik bekeek enkele oude foto’s en je ziet echt het punt waarop het in november begon te veranderen”, vertelde Owen Scrivens.

Lees ook  Bezorgde olifanten moeder krijgt haar kleintje niet wakker, maar de verzorgers schieten te hulp

“We zagen een glinstering in zijn oog, zoals een oog van een kat of een hond in een donkere kamer. Maar pas nadat ik enkele onschuldige foto’s van hem maakte, merkte ik de witte reflectie op”, legde Scrivens uit. “We brachten hem meteen naar een dokter.”

De ouders van Jaxson besloten op veilig te spelen en brachten hem naar de dokter. Algauw bleek dat ze de juiste beslissing genomen hadden.

De huisarts verwees hen door naar het Royal London Hospital. Daar kreeg Jaxson helaas de diagnose van retinoblastoom, een oogkanker.

“Het nieuws was verwoestend”, zegt Scrivens, die momenteel geneeskunde studeert. Hun familie vreesde voor de toekomst.

Lees ook  André Hazes flink voor paal gezet met oude foto's

Hij zei dat ze de keuze kregen tussen “chemotherapie of de verwijdering van het oog van Jaxson.” “We hadden geen idee dat zoiets ernstig op een onschuldige foto opgemerkt kon worden.”

De familie besloot om een poging te doen om het oog van Jaxson te redden en hem met chemo te laten behandelen. De jongen begon met de behandelingen en dat eiste meteen zijn tol op zijn lichaam.

Hij heeft nog enkele behandelingen voor de boeg en met zijn tumor die aan het krimpen is, ziet de prognose er goed uit. Scrivens hoopt dat het verhaal van zijn zoon anderen kan waarschuwen en het belang van vroegtijdige detectie kan aantonen.

Er bestaat nu een Tinder om honden te lenen zodat je nooit meer eenzaam hoeft te zijn.

Man valt ambulancepersoneel aan dat 1-jarig kind probeert te redden