in

Papa doneert zijn nier aan zijn stervende dochtertje. De foto die ze maanden later maken is gewoonweg de beste

In juni brachten de ouders van Esme Chester haar binnen voor een routine bloedtest omdat ze wat hoestte, maar toen kregen ze nog meer slecht nieuws. De nieren van Esme lieten het afweten. Haar vader Lee Chester en moeder Rachel Mulhearn waren compleet in shock. Ondanks het feit dat ze voortdurende dialyse moest ondergaan, bleef hun dochter optimistisch. Maar op een nacht veranderde alles. Haar nieren zaten in het eindstadium – erger kon gewoon niet. Esme moest gedurende 14 maanden lang dialyse ondergaan, 12 uur per dag, zeven op zeven. Lee en Rachel zochten wanhopig naar een oplossing dus lieten ze zich testen als nierdonor. Ze waren beiden een match.

Lees ook  88-jarige Justin Timberlake fan aan de grond genageld wanneer ze plotseling oog in oog met hem staat.

“We werden beide getest en beiden waren we een match. Maar ik was nog geschikter. Ik zei onmiddellijk ja”, vertelt Lee.

Maar opwinding werd bezorgdheid. In december leed Esme aan een beroerte en moest zes weken op intensieve zorgen liggen, waardoor haar niertransplantatie werd uitgesteld. Ze moest tot midden maart in het ziekenhuis verblijven en moest terug leren lopen en praten. Ze moest haar verjaardag zelfs in het ziekenhuis doorbrengen.

Maar uiteindelijk herstelde Esme en deze maand kon de operatie succesvol uitgevoerd worden. Zowel Esme en Lee herstellen goed.

“We stellen het beiden goed. Ik ben zo blij dat het goed is afgelopen voor Esme. Ze eet aardappelpuree in bed” zei hij. “Het toont nog maar eens het belang van orgaandonors aan. Het redt echt levens.”

Lees ook  Smakelijke filmpjes van Iris Hond verschenen, dat is niet mis!

“Ze heeft zo een sterke wil” zegt Lee over zijn dochter. “Ze weet zelf goed hoe ze in elkaar zit, ze lacht altijd en zegt ons altijd hoeveel ze van ons houdt. Maar ze is hier zelf ook sterker van geworden.”

Lee heeft geen spijt dat hij zijn nier moest afgeven: “Dit is iets wat elke ouder zou doen, zeg gewoon ja, het staat in de voorwaarden” zei hij nog.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden op Facebook!

De gemeente weigert de arme hond van de buren te helpen, dus komen ze zelf maar in actie…

Deze jongen verlaat het klaslokaal en zijn juf barst in tranen uit. Daarna verandert ze alles voor altijd