in

Pak de paraplu er maar bij: zondag kans op eerste herfststorm van het jaar

We kunnen zondag de eerste echte herfststorm van het jaar verwachten
Het zal je deze week vast niet ontgaan zijn dat de zomerse temperaturen hebben plaatsgemaakt voor regenachtige herfstdagen. Het is officieel herfst en niet zo’n beetje ook. De rest van de week gaat daar ook geen verandering in komen. We kunnen volgens weerdeskundigen zelfs een heuse herfststorm verwachten.

De nodige regenbuien gaan zondag gepaard met flink wat windstoten.

Orkaan Humberto
Door wolkrestanten van orkaan Humberto hadden we de afgelopen dagen te maken met flink wat regenval. Hier blijft het helaas niet bij, want weerkundigen van Weerplaza laten weten dat er een nieuwe depressie vanaf Ierland en Groot-Brittanië over ons land trekt. Het gevolg: opnieuw veel – heel veel – regenval.

Lees ook  Mexicaan, Amerikaan en Colombiaan opgepakt bij inval Drempt; miljoenen aan drugs gevonden

Venijnig lagedrukgebied
Om de week af te sluiten wordt zondag een ‘venijnig’ lagedrukgebied verwacht. Deze trekt vanaf de Atlantische Oceaan via de Noordzee naar Denemarken. Over Nederland zal er daardoor flink wat regen vallen en kunnen we daarnaast ook zware windstoten verwachten. Naar verwachting zijn deze windstoten soms meer dan 100 kilometer per uur.

Lees ook  Drachten rouwt om doodgestoken Roan (16): 'Ergste wat je kan meemaken'

Herfststorm
In het noorden en noordwesten van het land gaat het vooral los, met name het IJsselmeer en de Wadden. Met deze verwachting is de eerste officiële herfststorm een feit. Eén voordeel: de regen en wind brengen geen kou met zich mee. Daardoor blijft de maximumtemperatuur rond de 18 graden. Weerdeskundigen binden zich nog niet op vast op de echte herfststorm. “Het lage drukgebied ligt nog niet vast in de modellen.” Ons advies: blijf aanstaande zondag lekker binnen met een dekentje op de bank!

18-jarige parkeert BMW huis binnen na p*rno kijken achter stuur

Sepsis: 3500 mensen overlijden er jaarlijks aan. Zo herken je het