in

Paarden moesten in ingestorte stal leven, met dak zo laag dat ze zelfs niet recht konden staan.

Een koppel bleef gespaard van een effectieve celstraf nadat ze drie paarden gedwongen hadden om in een ingestorte stal te leven waarvan het dak zo laag hing dat ze niet rechtop konden staan.

De inspecteurs van de dierenbescherming werden ter plaatse geroepen in Kidwelly in het Verenigd Koninkrijk nadat ze een melding hadden gekregen over drie dieren die opgesloten zaten in een gebouw vol met uitwerpselen en geen uitgang.

Toen ze ter plaatse arriveerden, troffen ze de paarden aan omringd door buizen, balken met uitstekende nagels en zelfs een smeulend vuurtje.

Verder werden op een mesthoop ook nog de botten van een dode pony aangetroffen.

In een van de stallen werden pony’s met overgroeide hoeven gevonden, alsook met snijwonden en schrammen op hun lichamen. Ze stonden te midden van glas, bakstenen en oude machines.

Lees ook  Corona maakt opnieuw jong slachtoffer: 25-jarige man niet lang na ziekenhuisopname overleden

Later ontdekte inspecteur Keith Hogben de ingestorte stal met paarden die zich een weg door het metalen dak probeerden te banen.

In een apart gebouw werden nog eens 20 pony’s aangetroffen. Ook het dak van die stal was deels ingestort.

In totaal waren er drie erg ondervoede paarden, zes waren verlamd en nog eens drie zaten gevangen in een ingestorte stal.

Een inspecteur van de dierenbescherming omschreef de zaak als een schokkende verwaarlozing van een groot aantal dieren.

Echtgenoot en vrouw Stan en Heather Strelley, beiden 48, kregen een gevangenisstraf met uitstel. Ze mogen vijf jaar geen pony’s en paarden houden, en kunnen het verbod pas na een jaar herroepen.

Lees ook  Getuige ziet 3 honden die uit voertuig gegooid worden. Dan zien de redders hun huid en weten het.

De man kreeg een gevangenisstraf van 16 weken, met opschorting voor een jaar, en 160 uur taakstraf.

De vrouw werd veroordeeld tot 12 weken cel, met opschorting voor een jaar, en moet 25 dagen een verplichte cursus volgen.

Een inspecteur die bij de inval aanwezig was, verklaarde: “Ik zal het geluid van een pony die uit een ingestorte stal probeert te ontsnappen nooit vergeten.

Het was een verschrikkelijke ontdekking – met drie pony’s die onder een metalen dak gevangen zaten in omstandigheden die zo vreselijk waren dat ik het er koud van kreeg.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met iedereen die je kent!

Iedereen heeft het over de smalle heupen van Patty Brard op déze foto

Wat deze vader met zijn ex meegemaakt heeft kunnen we allemaal wat van leren!