in

Paard Twix schrikt van wensballon en raakt ernstig gewond

Paard Twix raakte vorige week zaterdag ernstig gewond aan zijn been nadat hij op hol was geslagen toen hij een wensballon op zich af zag komen.

De dierenartskosten lopen tot in de duizenden euro’s, maar eigenaren Myron Kramer (21) en Maxime van Dijken (19) kunnen die kosten niet betalen omdat ze door de coronacrisis hun baantje zijn verloren.

De twee hebben daarom een crowdfundactie opgezet om het geld toch bij elkaar te kunnen krijgen. Ze hopen in totaal 3000 euro in te zamelen.

”De dierenartskosten vallen erg hoog uit, ook omdat hij straks nog lange tijd moet revalideren”, zegt Myron tegen Hart van Nederland.

Lees ook  Hond sterft van verdriet nadat eigenaar haar dumpt op de luchthaven

“Helaas is onze pony zaterdagavond slachtoffer geworden van de gevolgen van een wensballon”, vertelt amazone Maxime van Dijken.

De wensballon landde om 22.30 uur nabij de stal, waarna alle ruinen op hol sloegen. Twix kwam vast te zitten in een hek.

“Nadat wij de wond, welke tot het op het kraakbeen open ligt, op zijn voet hebben gespot, is onze dierenarts direct gekomen en heeft de wond verbonden

. De dierenarts verwacht dat Twix een tot twee maanden zal moeten revalideren, in de hoop dat hij er dan geen verdere blessures aan zal overhouden”,.

Lees ook  Verpleeghuis stelt raamverbod in, hoogbejaarde mag man niet meer zien

Ze wil graag in contact komen met de persoon die deze wensballon, met de beste bedoelingen, heeft opgelaten. “Ook hoor ik het graag als iemand iets heeft gezien”, zo laat ze weten.

“Wij denken dat de wensballon uit de richting van Zoetermeer komt, aangezien daar meer paarden zijn geschrokken rond die tijd.

Ons doel is om er achter te komen wie deze ballon, maar ook de mensen bewust te maken wat de gevaren hiervan zijn. Tips appen of bellen naar: 06-46611017.

Vlijmenaar overleden bij ernstige aanrijding op de A10

Volgers Donny Roelvink zwijmelen weg bij sexy foto