in

Oververhitte hond alsnog overleden na uren op balkon Capelle aan den IJssel

Een oververhitte hond die gisteren door de politie van een balkon in Capelle aan den IJssel werd gered, is alsnog overleden. Het dier had urenlang zonder water in de volle zon gezeten.

Een omwonende waarschuwde de politie. De hond, die met een plasje bloed uit zijn bek op het balkon lag, werd met een veel te hoge lichaamstemperatuur naar de dierenarts gebracht.

Lees ook  Overleden man speeltuin Assen is 32-jarige doofstomme hovenier

Daar werd de hond gekoeld en werd hij langzaam alerter, maar de dierenarts heeft vanmiddag aan de politie laten weten dat de hond het niet heeft gered.

Tegen de eigenaar van de hond is een proces-verbaal opgemaakt. Hoe het nu verder gaat, dat is nog onduidelijk, legt een politiewoordvoerder uit. ,,We gaan in eerste instantie met die meneer in gesprek en we willen kijken hoe het zover heeft kunnen komen. Als je niet uitkijkt, wordt zo’n man aan de hoogste boom opgeknoopt. Maar we kennen de feiten niet. Dat gaan we dus eerst onderzoeken.’’

Lees ook  Worstelende oude man schaamt zich omdat hij zo traag is. De reactie van de cassière zet de hele rij aan het denken

Acteur Rutger Hauer op 75-jarige leeftijd overleden

Politie redt vermist meisje (17) uit kofferbak van auto