in

Overleden man speeltuin Assen viel al weken kleine kinderen lastig

De politie is zondag zichtbaarder aanwezig in de woonwijk Peelo in Assen, waar zaterdag in een speeltuin een man om het leven kwam.

“We kunnen ons voorstellen dat er nog vragen leven bij de bewoners van de wijk”, aldus een woordvoerster van de politie. De identiteit van de overleden man is nog niet bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de vijf mensen die werden opgepakt.

Viespeuk
Volgens de politie waren de vijf zaterdag in de speeltuin op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een z*dendelict. De man zou al weken lang kleine kinderen lastig vallen in de speeltuin tot grote woede van ouders in de omgeving. Hij zou foto’s maken van kleine kinderen. Toen hij gisteren de broek van 4-jarig meisje omlaag trok was de maat vol. De man werd door de buurtbewoners afgeranseld.

Lees ook  Goed nieuws! Vermiste Celine (15) ongedeerd terecht, verdachte opgepakt

Welzijnswerkers
Ook de gemeente is zondag nog met welzijnswerkers actief in de wijk, aldus een woordvoerder. “Wij bieden ondersteuning aan de wijkbewoners en peilen wat de gevoelens zijn.” Zaterdagmiddag bezocht burgemeester Marco Out de wijk waar het incident plaatshad. Ook werd toen door Slachtofferhulp, familierechercheurs, de wijkagent en welzijnswerk afspraken gemaakt over de verdere nazorg aan alle betrokkenen.

Lees ook  Leraar cel in om relatie met minderjarige

Door het mooie weer zaten zaterdag veel mensen buiten, waardoor de kans groot is dat veel mensen iets hebben meekregen van het gewelddadige incident.

Overleden man in speeltuin Assen zat aan kleine kinderen

Overleden man speeltuin Assen is 32-jarige doofstomme hovenier