in

Overleden man speeltuin Assen is 32-jarige doofstomme hovenier

De 32-jarige man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed nadat hij door vijf mannen tegen de grond was gehouden, zou de doofstomme hovenier Martin zijn. Dat bevestigen ingewijden. Martin zou te grazen zijn genomen omdat hij verdacht werd van een z*dendelict met een zeer jong meisje.

De politie kreeg zaterdag tegen 13.00 uur een melding over een man op een speelveldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen op de melding af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. De man werd vervolgens dusdanig mishandeld dat reanimatie niet meer mocht baten.

Impact
De mishandeling heeft een enorme impact op de wijk in Assen. Buurtbewoners hebben in de buurt van het veldje waar het fatale incident gebeurde briefjes opgehangen waarin aan de media wordt gevraagd de bewoners met rust te laten.

Lees ook  Glennis Grace nagelt 13-jarige jongen aan de schandpaal

Een woordvoerder van de politie in Drenthe laat weten dat de vijf verdachten (27, 36, 38, 46 en 54 jaar, allen uit Assen) nog steeds verhoord worden over de toedracht. Aan de hand van hun verklaringen moet duidelijk worden wie waar verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Het lichaam van de dode Martin zal maandag aan een onderzoek worden onderworpen. Dit onderzoek moet duidelijk maken hoe hij precies aan zijn einde is gekomen.

Incidenten
De politie Noord-Nederland bevestigt dat eerdere incidenten in dezelfde wijk ook onder de loep worden genomen. ,,We nemen dat heel serieus mee in het onderzoek,’’ verklaart politiewoordvoerder Tessel Horsman.

In de Asser wijk Peelo was in mei 2018 een man actief, die buiten schooltijd jonge meisjes aansprak en hen vervolgens vroeg om met hem mee te gaan om iets te drinken. Ouders van schoolkinderen kregen hierover in overleg met de wijkagent een mail. De kwestie is toen ook met leerlingen besproken. Het zou destijds ‘mogelijk’ gaan ‘om iemand met een verstandelijke beperking’. Wie zag dat kinderen werden aangesproken ‘door een ogenschijnlijk voor hen vreemde man’, werd vorig jaar gevraagd met spoed de politie te bellen via 112.

Lees ook  Spoorloos verdwenen: wat is er gebeurd met 'onze' wolven?

En twee jaar daarvoor, in juni 2016, kreeg de politie ook al een melding dat een man in de wijken Peelo en in de net iets westelijker gelegen wijk Pittelo kinderen lastig zou vallen. De politie sprak toen met de man in kwestie en de wijkagent nam contact op met het buurtteam.

Overleden man speeltuin Assen viel al weken kleine kinderen lastig

Alle verdachten Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling