in

Overleden Luuk (18) krijgt een eigen Tripel: ‘Een biertje vol liefde’

Samen met zijn vrienden was Luuk Lamers uit Groesbeek druk in de weer om een eigen biertje te brouwen. Een week voordat het gebotteld zou worden kwam Luuk bij een scooterongeluk om het leven. Een lokale brouwerij brengt het bier nu op de markt: Luuk’s Tripel.

“‘Doei pap’, zei Luuk nog tegen me. Hij gaat de deur uit en niet veel later sta je bij de plek waar zijn scooter ligt”, zegt vader John Lamers tegen EditieNL. Luuk (18) kwam afgelopen juni om het leven bij een eenzijdig scooterongeval. “Hij stond midden in het leven, hij representeerde het leven zelf. Hij stond altijd voor iedereen klaar en had altijd veel vrienden om zich heen.”

Samen met zijn vrienden was Luuk vlak voor zijn dood bezig een biertje te brouwen. Hij was hiervoor uitgedaagd door zijn vader en zijn zwager die samen ook aan het brouwen waren. “Welk biertje wordt het lekkerst? We hadden -als mannen onder elkaar- onszelf een beetje opgejut en hij was met zijn vrienden de uitdaging aangegaan.”

Lees ook  Bestuurder rijdt door na aanrijden Noud (4): ‘Hij schreeuwde het uit van de pijn’

Luuk brouwde een Tripel en het bier was al klaar om gebotteld te worden. “Helaas heeft hij het zelf nooit kunnen proeven. Hij overleed voor het in de fles zat. Een week na zijn dood hebben we samen met zijn vrienden het bier gebotteld, en zijn vrienden hebben er een speciaal etiket voor gemaakt.”

John en zijn vrouw vonden dit zo bijzonder dat ze er meer mee wilden doen. “We hebben de lokale brouwerij benaderd en die heeft ons geholpen het biertje op de markt te brengen. We noemen het Luuk’s Tripel, een biertje vol liefde.”

Het biertje wordt zodra het klaar is bij de lokale horeca verkocht. Luuk werkte zelf ook in de horeca dus dit past volgens zijn vader heel goed bij hem.

Lees ook  David Beckham krijgt bakken met kritiek vanwege foto met zijn dochter

KiKa
“Alle opbrengsten gaan naar KiKa. Luuk heeft in zijn vriendengroep veel te maken gehad met kanker. Zo is het broertje van een vriend van hem overleden aan kanker en een moeder van een andere vriend heeft ook een heel lang ziekbed gehad. Hij was altijd heel fel op mensen die schelden met kanker en ik weet zeker dat hij dit een mooi doel zou vinden.”

Luuks vader zou eigenlijk samen met zijn zoon de Vikingrun gaan lopen. “Nu ga ik dat samen met zijn vrienden doen en we laten ons sponsoren. Ook dat geld gaat naar KiKa. Zo kan Luuk na zijn dood toch nog iets voor anderen betekenen.”

Beschoten 13-jarige jongen moet voor altijd leven met ‘kogel’ in zijn lichaam

Denk je dat iemand liegt? Aan deze signalen kun je een leugen herkennen