in

Ouders zien baby voor hun ogen in haven vallen: ‘Er klonk een gigantisch gekrijs’

Grote paniek in de haven van Elburg afgelopen weekend. Terrasbezoekers en ijsjeseters sprongen op van hun stoel na enorm gegil. Vlak daarvoor was een kinderwagen met daarin een baby in de haven gevallen. De vader en moeder van het meisje sprongen achter hun dochter aan. ,,Zondagochtend toen ik wakker werd, hoorde ik dat gegil nog steeds.”

Jacoline van de Steeg zat zaterdagmiddag na een rondje over het Veluwemeer op het terras aan de Elburgse haven toen ze zich zaterdagmiddag rot schrok. ,,Langs het water loopt een muurtje waar allemaal mensen een ijsje zaten te eten en op een gegeven moment hoorde ik ineens gigantisch gekrijs. Het was echt paniek.”

Wat bleek, een kinderwagen met daarin een baby was iets voor 16.00 uur in de haven gevallen. De ouders van het kindje zagen het voor hun ogen gebeuren. ,,De moeder en vader zijn er achteraan gesprongen. Heel veel mensen stonden eromheen.”

De moeder zat met het kindje op haar arm en was helemaal in shock.
Ooggetuige Jacoline van de Steeg

Moeder in shock
Een van de mensen die op het muurtje een ijsje zat te eten toen daar de kinderwagen in het water viel was Jantine Hop. ,,De kinderwagen maakte een draai en viel de haven in tussen twee boten. Ik ging meteen rennen en op het moment dat wij aankwamen, was de vader al tussen de boten gesprongen. De moeder is later ook het water ingegaan.” Jantine en haar vriendin ontfermden zich intussen over de twee andere kinderen van het gezin, een jongen en een meisje. ,,Wij hebben hen op afstand gehouden en gerustgesteld.”

Lees ook  Hallo herfst! Het weer slaat volgende week drastisch om

Tot grote opluchting van de aanwezigen werd de baby snel uit het water gehaald. ,,De moeder zat met het kindje op haar arm en was helemaal in shock”, blikt Van de Steeg terug. ,,De vader heeft de kinderwagen nog uit het water gevist.”

‘Ze valt weg’
Het incident gebeurde tegenover het Italiaanse restaurant Lucca aan de Havenkade. ,,Het restaurant bood de ouders aan om even binnen te gaan zitten”, zegt Van de Steeg die op het terras bij datzelfde restaurant zat. ,,Toen ze langs ons liepen riep de moeder over het meisje: ‘ze wordt helemaal wit, ze valt weg’. De mevrouw van het restaurant reageerde heel snel en met spoed werd 112 gebeld. Daarna kwamen een ambulance, een huisarts en politie.” Voor het incident werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd later weer afgemeld. De baby is met haar ouders ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Lees ook  Zo ziet de vrouw van Michael van Gerwen eruit

Het restaurant laat weten dat het inmiddels goed gaat met het meisje en dat zij weer thuis is. Volgens een medewerker hield het meisje een blauwe plek op haar gezicht over aan de val in de haven. ,,De dag daarna zijn de ouders nog bij ons geweest.” Restauranteigenaar Bea Koerselman heeft de ouders na hun duik in de haven aangeboden bij haar thuis te douchen.

Foto’s en video’s
Hoe het kon gebeuren dat de kinderwagen met baby en al in de haven eindigde is niet duidelijk. De politie Oost-Nederland bevestigt het incident en spreekt van een snel optreden van ouders en omstanders, waardoor het meisje weer veilig op de kant kwam.

Mensen die zaterdagmiddag foto’s of video’s van het incident hebben gemaakt, wordt opgeroepen deze via restaurant Lucca bij de ouders van het meisje terecht te laten komen. Volgens het restaurant vinden de ouders dit belangrijk bij het verwerken van de heftige gebeurtenis.

Gegil
Ooggetuige Jantine is blij dat het allemaal goed is afgelopen. ,,Het was allemaal heel gek. Ik hoop dat de ouders er zelf goed overheen kunnen komen.” Het incident liet de andere ooggetuige, Jacoline, nog niet meteen los. ,,Het gegil van die moeder bleef me bij. Zondagochtend werd ik wakker en hoorde ik dat gegil weer.”

“Ik hou van hem, ik mis hem” – Moeder die 5-jarige zoon heeft vermoord smeekt rechter om genade

De ‘vermoorde’ Amersfoortse kat Breezer gaat viraal: ‘Er melden zich zelfs knokploegen’