in

Ouders rouwen om dood 12-jarige zoon: Pesters op school leidden tot zelfmo*rd

Je kindertijd zou altijd een tijd moeten zijn vol plezier, gelach, liefde, veiligheid en nieuwe ervaringen.

Maar jammer genoeg was dit voor de 12-jarige Andrew Leach het volledig tegenovergestelde. Zijn jeugd was namelijk een ware hel.

Op 6 maart, koos de jonge knaap ervoor om zijn persoonlijke nachtmerrie te beëindigen op de meest tragische manier. Hij maakte een eind aan zijn leven.

Het was zijn grote broer die hem aantrof, in de garage.

Andy was het slachtoffer van pesterijen, iets wat alleen maar erger werd toen hij vertelde aan bepaalde klasgenoten dat hij misschien biseksueel kon zijn.

Zijn vader, Matt, vertelde aan WREG TV dat hij denkt dat omdat Andy zo open was, dat het pesten alleen maar erger maakte. Zijn moeder vertelt dat hij “vet, lelijk en nutteloos” werd genoemd door andere kinderen in de middelbare school van Southaven.

Het ging zelfs zo ver dat Andy doodsbedreigingen kreeg van andere kinderen, in de schooltoiletten.

“Kinderen vertelden hem: ‘We gaan iets met je doen. Je zal niet kunnen ontsnappen uit de toiletten.’ Dergelijke dingen,” vertelde zijn vader aan WREG.

De familie klaagde verschillende keren bij de school, maar geen enkele van de leraars kon iets aan het pesten doen. Tot Andy, die in het zesde leerjaar zat, er uiteindelijk genoeg van had.

Op dinsdag 6 maart, werd de jongen van 12 dood teruggevonden in de garage nadat hij zichzelf had opgehangen. Zijn 16-jarige broer, ook een slachtoffer van pesterijen, was degene die hem had gevonden.

Andy’s moeder, Cheryl Hudson, zegt dat haar zoon een afscheidsbrief had nagelaten voor zijn familie waarin hij zijn plan uitlegde om zich van het leven te beroven.

Lees ook  Meisje bedreigd nadat ze foto deelde van overvolle schoolgangen.

Sinds zijn dood heeft ze verschillende hartverscheurende verhalen over haar zoon gedeeld op Facebook. Ze schrijft, naast vele andere dingen, dat Andy houdt van koken.

– “Een ander verhaal schoot me te binnen. Andy wilde graag leren koken. Hij was niet altijd even goed, maar hij hield er zielsveel van. Ik kwam thuis van mijn werk op een dag (dit gebeurde verschillende keren) en op mijn nachttafeltje stond een bord met eten klaar die hij had gemaakt. Op een dag waren het bijna rauwe aardappelen, haha, maar hij was altijd attent en deed dingen voor me uit zichzelf, hielp me waar hij kon, deed speciale dingen voor me,” schrijft Cheryl.”

In een ander bericht deelde zijn moeder ook dit:

– “Ik herinner me ook telkens wanneer ik hem een bad gaf. Ik haalde hem uit bad en zette hem op het toilet om hem af te drogen. Op een nacht zei hij “Mama, ik wil niet meer eten.” Ik zei “wat, schat?” en hij zei “als ik eet, wordt ik te dik. En dan zal je me niet meer kunnen opheffen.” God, wat mis ik mijn lieve kind.”

Gevecht tegen pesten

Andy’s ouders spraken op de media over de dood van hun zoon. Ze willen de tragedie gebruiken om anderen te vertellen over de gevaren van pesten.

“Ik ben aan een kruisvaart bezig waar ik niet zal mee stoppen,” vertelde Cheryl aan LocalMemphis.com.

Cheryl hoopt dat Andy’s dood niet vergeten zal worden, en dat meer mensen zullen vechten tegen pesten.

– “AUB, deel!! We moeten mensen hierover opleiden. Als je kind gepest wordt, moet je er zijn voor hen. Als je opgroeiende kinderen hebt die naar school gaan, moet je er zijn voor hen. Laten we Andy’s stem horen om het verschil te maken!! Deel dit en tag iedereen die je kent!” schrijft Cheryl op haar Facebook.

Jammer genoeg is het verhaal van Andy niet het enige geval.

Lees ook  Bruiloft wordt gelinkt aan 176 besmettingen en de dood van 7 mensen die niet eens aanwezig waren

Veel te veel kinderen plegen zelfmoord als gevolg van pesterijen door klasgenootjes.

In een verklaring over Andy’s geval, zei DeSoto County School dit: “Alle rapporten over pesterijen worden met de grootste zorg behandeld. Studenten en ouders worden aangemoedigd om de directie aan te spreken wanneer er gepest wordt, en ze kunnen een link op de DeSoto County Scholen aanklikken als ze verkiezen om het incident anoniem te melden. Alle meldingen worden grondig onderzocht, en sociaal werkers worden opgeleid om studenten te helpen en tussen te komen wanneer ze gewaar worden van een pestsituatie. Onze harten zijn bij de vrienden en familie van jonge studenten.”

Pesten is zo’n vreselijk fenomeen. Het breekt mijn hart telkens wanneer ik weer zo’n verhaal lees, waar het kind in kwestie tot het uiterste gedreven wordt.

Laat het verhaal van Andy een luid alarm zijn voor dergelijke situaties. We moeten allemaal handelen TEGEN pesten, waar het ook is en in welke vorm het ook aanneemt.

Het kan op het werk gebeuren, thuis, op school en ook op het internet. Samen tegen pesten! Deel aub dit verhaal om het woord te verspreiden en Andy’s mama te helpen om haar bericht te verspreiden.

Koppel in de wolken bij geboorte tweelingdochtertjes – maar dan komt dokter binnen en zegt “Het spijt me”

Vier agenten bevrijden dronken inbreker uit keldergat in winkelstraat