in

Ouders melden zich pas ’s nachts voor gevonden 4-jarig jongetje in zwembroek

De politie heeft gisteravond rond 21.00 uur een 4-jarig jongetje gevonden dat moederziel alleen in een straat bij de Scheveningse boulevard in zijn zwembroekje rondliep. Rond 01.00 uur vannacht meldde een van de ouders zich.

‘Zij zijn herenigd met het jongetje’, laat politiebureau Scheveningen weten. ,,Het 4-jarige kind was langere tijd zonder ouders. Dan maken wij daar melding van en dat wordt opgepakt door Bureau Jeugdzorg‘’, aldus een politiewoordvoerder. Zij gaan nog in gesprek met de ouders.

Lees ook  Medewerker Rijkswaterstaat fraudeert voor 1,7 miljoen euro

Er is geen minimum aantal uren dat een kind vermist of zonder ouders ergens hoeft te zijn, voordat er een zorgmelding wordt gemaakt. ,,Er is een protocol, maar het hangt natuurlijk in hoge mate af van omstandigheden.”

Meerdere uren
Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk waarom de ouders er meerdere uren over deden om zich bij de politie te melden.

Lees ook  Verdachte (16) zat bij gedode Megan in de klas

Het jongetje van 1,20 meter met kort bruin haar en een blauwe zwembroek liep in zijn eentje in de Palacestraat, naast het Kurhaus in Scheveningen. Hij werd opgevangen in het politiebureau in de badplaats. Het kind komt uit Den Haag en is in Nederland geboren. Zijn ouders hebben een andere nationaliteit. Welke wil de politie niet kwijt in belang van de privacy.

Man brengt zeikende vrouw naar politiebureau: ’Haal mijn vrouw uit de auto’

Puppy kermt van pijn na marteling met zuur – dan verandert meisje zijn leven