in

Ouders komen op televisie om vermiste dochter te vinden – 5 jaar later wordt hun donkere geheim onthuld

Toen Sandy en Casey Parsons te gast waren op de bekende Dr. Phil show op televisie, leken ze liefhebbende maar wanhopige ouders die op zoek waren naar hun adoptiedochter.

Erica was twee jaar voordien verdwenen, toen ze slechts 11 was. Te gast bij Dr. Phil zeggen Sandy en Casey dat ze bij haar biologische moeder woonde toen ze verdween, en ze ze hadden gevraagd om naar huis te komen.

Na een reeks vragen van dokter Phil, was het duidelijk dat er enkele gaten in hun verhaal zaten. Maar wat niemand wist, is dat hun verhaal veel donker bleek te zijn dan dat iemand zich ooit had durven inbeelden.

Het was de oudste zoon van het koppel, James, die Erica voor het eerst als vermist had opgegeven twee jaar nadat hij haar voor het laatst had gezien. Haar verdwijning werd jarenlang genegeerd. Het meisje werd het laatst levend gezien in 2011, maar pas in juli 2013 werd ze als vermist opgegeven. Haar lichaam werd in 2016 teruggevonden.

Lees ook  24-jarige moeder bevalt van haar dode baby – heeft een belangrijke boodschap aan zijn moordenaar

James beschuldigde zelfs zijn ouders voor de moord op Erica en het begraven van haar lijk in hun tuin. Toen de ouders uitlegden aan dokter Phil waarom het zolang duurde om Erica als vermist op te geven, nam het interview een compleet andere wending. Dr. Phil voelde onmiddellijk dat er iets niet pluis was en probeerde de gaten te vinden in de ouders hun verhaal.

Toen dr. Phil de resultaten voorlas van een leugentest, weigerde het koppel om te verschijnen met hun advocaat. Bij de resultaten, zei dr. Phil dat twee antwoorden van Sandy, de vader, “uiterst misleidend” waren”.

Deze vragen waren: “Heb je opzettelijk Erica’s verdwijning veroorzaakt?” en “Had je een plan om Erica’s verdwijning te veroorzaken?” Hij antwoordde twee keer “nee” op beide vragen.

Op live televisie, op dat eigenste moment, zouden de levens van beide ouders drastisch veranderen.

Na de uitzending, begon de politie de zaak opnieuw te onderzoeken

Met nieuw bewijsmateriaal kon er een rechtszaak aangespannen worden tegen het koppel. Ze zijn reeds eerder beschuldigd voor frauduleuze misdrijven, namelijk het innen van adoptiecheques na Erica’s verdwijning.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: dít is de allergelukkigste stad van Nederland!

Tijdens de rechtszaak werden misselijkmakende details uit het leven van Erica onthuld. De rechtbank hoorde over de oudste biologische zoon van het koppel, die zei dat Erica voortdurend werd mishandeld en opgesloten werd in verschillende kasten zonder toegang tot de badkamer. Ze werd ook uitgehongerd als straf.

Het koppel werd beschuldigd van moord, het verzwijgen van de dood en obstructie van het gerecht door te liegen tegen de inspecteurs van North-Carolina, volgens de krant Charlotte Observer.

Alle kinderen hebben het recht op liefde. Misbruik en mishandeling gebeurt daarentegen overal, elke minuut van de dag, in elk land, in elke cultuur, waar dan ook.

De thuis van een kind zou geweldloos moeten zijn, en een veilige plek. Kinderen hebben warmte, tederheid en liefde nodig, en een knuffel kan soms meer waard zijn dan dat je je ooit kunt inbeelden.

Deel aub dit verhaal met al je vrienden op Facebook om iedereen te tonen dat geen enkel kind zoiets zou mogen meemaken.

9-jarige met kanker zegt ´ik moet stoppen´ – de reactie van zijn vader geeft me tranen in m´n ogen

Tweeling geboren met minieme overlevingskansen – 4-jarig broertje doet iets wat de dokters verbluft