in

Ouders geven zoektocht nooit op als 3-jarig dochtertje verdwijnt en vinden haar 24 jaar later terug

In 1994 kwam de ergste nachtmerrie van Wang Mingqing en zijn vrouw Liu Dengying uit. Het echtpaar verkocht fruit in de Chinese stad Chengdu, waar meer dan 4 miljoen mensen wonen. Op een drukke dag ging Wang snel geld wisselen bij een ander kraampje. Toen hij minuten later terug kwam was zijn dochtertje Qifeng verdwenen, bericht BBC.

Het koppel zocht jarenlang in de stad en omgeving naar hun dochter. Daarnaast plakten ze posters en plaatsten ze online advertenties in de hoop Qifeng te vinden.

Wang werd zelfs taxichauffeur om op die manier meer mensen te ontmoeten en de kans te verhogen zijn dochter te vinden. Achter op de taxi plakte hij een poster om te vragen of iemand Qifenghad gezien. Omdat hij geen foto van haar had, gebruikte hij een foto van zijn andere dochter, aangezien ze op elkaar leken.

Lees ook  88-jarige bewoonster van verzorgingshuis Tabitha tussen afval gezet om dochter te ontmoeten

Naarmate de jaren vorderde werden verschillende vrouwen geïdentificeerd, maar DNA testen lieten zien dat het niet zijn dochter was.

De doorbraak kwam verleden jaar, toen een compositietekenaar van de politie over de zaak las en besloot te helpen. Hij maakte een tekening van hoe Qifeng er vandaag de dag uit zou zien, die daarna online werd geplaatst.

Duizenden kilometers verderop, aan de andere kant van het land, zag een vrouw, Kang Ying, de tekening en was ze geshockt hoeveel ze erop leek.

Kang was opgevoed door haar adoptieouders in een stad die maar 20 km van Chengdu was verwijderd. Ze was verteld dat ze als peuter alleen aan de rand van de weg in die stad was gevonden.

Lees ook  Gevangenen breken celdeur open om leven bewaker te redden

In het begin van dit jaar contacteerde ze Wang en merkten ze dat ze veel in gemeen hadden. Een DNA test bracht deze keer goed nieuws! Eindelijk had de arme man zijn dochter gevonden!

Afgelopen dinsdag volgde een emotioneel weerzien toen de hele familie werd herenigd. Qifeng vloog samen met haar echtgenoot, dochter en zoon naar Chengdu.

Kang vertelde verslaggevers in tranen: “De hele wereld zei dat ik geen moeder had – maar ik heb een moeder!”, aldus thecover.cn.

Aan de krant Beijing Youth Daily vertelde de emotionele Wang: “Ik kan je niet zeggen hoeveel hoop, teleurstelling en wanhoop we hebben gehad de afgelopen 24 jaar. Nu kunnen we elkaar eindelijk weerzien”.

Het is fantastisch dat ze elkaar na zoveel jaren hebben gevonden! Een prachtig einde van een ongelooflijk moeilijke zoektocht.

André Hazes over moeder Rachel: ‘Ze is niet langer verbitterd en hard’

Deze moeder ziet haar zoon op zijn knieën zitten in de winkel – ze is dan ontroerd als ze ziet waarom