in

Ouders bereiden zich voor om hun 10-jarige met kanker te begraven. Dan opent ze haar ogen en zegt enkele woorden die iedereen choqueren.

Het grootste deel van haar leven kende de 11-jarige Abby Furco slechts één ding: kanker. Het kleine meisje kreeg de diagnose van leukemie in 2011 te horen, toen ze amper vier jaar oud was. Op dat moment gaven de dokters haar 20 procent overlevingskans.

De harde realiteit

“We waren kapot”, vertelde haar mama Patty Furco. “We kregen te horen dat ze zou sterven en dat er erg weinig hoop was.”

De volgende zes jaar deed de familie alles wat ze konden om Abby te helpen en haar een zo goed mogelijk leven te geven.

Ze onderging een beenmergtransplantatie, intensieve chemotherapie en bestraling. Ze werd ook betrokken bij verschillende proefprojecten met testmedicatie.

Pure liefde

“We bleven haar omringen met liefde omdat we wisten dat we haar op elk moment konden verliezen”, zei Patty. “Er waren momenten dat we niet wisten of ze het wel zou halen. Ze had zoveel infecties die haar leven konden beëindigen. Het enige wat we konden doen was haar zien vechten en beter proberen te worden.”

In oktober 2013 leek er een sprankeltje hoop te zijn. Abby had haar behandelingen achter de rug en tijdens dit “mooie” jaar kon ze gewoon zijn zoals andere kinderen en van het leven genieten. Ze ging naar school, naar het voetbal en sloot zich zelfs bij de scouts aan.

Opnieuw tragisch nieuws

Maar de daaropvolgende september kwam de kanker terug en ditmaal was het erger dan ooit tevoren.

Lees ook  10 maanden uitgehongerd: Hond gered uit de klauwen van dierenbeulen.

“Hoe hard die eerste diagnose was, ditmaal werden we tot in het diepst van ons wezen op de proef gesteld”, vervolgt Patty. “Ze werd compleet immobiel, elke beweging deed pijn en ze sprak nog nauwelijks.”

Het kleine meisje onderging in februari 2015 nog een beenmergtransplantatie, maar het gedoneerde beenmerg begon het weefsel van het meisje aan te vallen.

Vaarwel

De maand daarop lieten de nieren van Abby het afweten. Ze lag op intensieve zorgen en de dokters zeiden dat ze dialyse nodig had, zo niet zou ze binnen de 48 uur sterven.

Het was tijd om afscheid te nemen.

“Dokters zeiden ons dat het beter was om haar te laten gaan, want ze was nog maar een uur per dag wakker”, zei Patty. “We begonnen onze andere dochters op haar dood voor te bereiden.”

Abby werd op de afdeling palliatieve zorgen gelegd en haar grootouders vlogen over om afscheid te nemen.

De ouders kregen de hartverscheurende opdracht om de begrafenis van hun dochter voor te bereiden. Ze kozen de doodskist, planden de muziek en contacteerden de priester.

Wonder

Maar dan gebeurde er een mirakel – Abby werd wakker.

“Ze zei ons: ‘Ik moet nog zoveel leven’”, herinnert Patty zich.

“We konden het niet geloven na enkele dagen, weken en maanden begon ze te wandelen en werd ze sterker”, vertelde Patty. “Het is een onvervalst wonder.”

Lees ook  Weduwnaar geeft plant na overlijden vrouw na 19 jaar nog steeds water

De dokters zijn het daarmee eens – er is geen medische verklaring voor het herstel van Abby.

“Ze heeft ups en downs, maar als ze zo verder doet, zet ze ons allemaal voor schut!”, zei dokter Jacob Wessler. “Ze overtreft alle verwachtingen.”

Elke dag is een nieuwe dag

Abby is nu in remissie en krijgt twee keer per dag medicijnen. Haar toekomst en prognose zijn nog onzeker, maar haar familie is hoopvol.

Ze nemen elke dag hoe hij komt en genieten van elk moment samen met hun prachtige meid. “We zagen haar sterven en weer tot leven komen”, zei Patty. “Nu kijken we naar de toekomst.”

Overlever

Kanker is een vreselijke ziekte en zeker wanneer het kinderen treft, maar het verhaal van Abby bewijst dat er licht in de duisternis is.

Niemand dacht in 2011 dat ze leukemie zou overleven, maar Abby heeft bewezen niet te willen opgeven.

In september 2017 werd deze harde nooit 11 jaar oud! Dit werd gevierd met haar beste vriendjes en familie.

Abby’s verhaal roerde ons tot tranen toe. Het is al even geleden dat we nog zo’n inspirerende en hartverwarmend meisje zagen.

We kruisen onze vingers dat dit meisje van een lang leven kan genieten – ver weg van kankermedicatie, ziekenhuizen en dialyses!

DEEL dit ontroerende verhaal met iedereen die je kent!

Ze gieten kokende olie over deze hond. Maar wat ze later met haar puppy’s doet, smelt iedereens hart!

Buren horen hond vanuit het ijswater om hulp schreeuwen – Hun volgende actie roert me tot tranen toe.