in

Oud-schaatsster Paulien van Deutekom is op 37-jarige leeftijd overleden

Van Deutekom was al geruime tijd ziek
Vreselijk nieuws voor de familie en vrienden van Paulien van Deutekom. De oud-schaatsster leed al een ruime tijd aan een agressieve vorm van kanker, waaraan zij nu op 37-jarige leeftijd is overleden.

Paulien van Deutekom was een halfjaar ziek voordat ze overleed.

Ziek
Afgelopen zomer, zomer 2018, kreeg Paulien van Deutekom slecht nieuws: ze had kanker. De agressieve vorm was al ver uitgezaaid. Er werden nog verscheidene behandelingen geprobeerd, maar helaas mocht niets baten. Als echte overwinnaar bleef van Deutekom optimistisch. Haar motto in haar schaatscarrière was “nooit opgeven, altijd doorgaan”, maar helaas redde ze het hiermee niet tegen haar ziekte. De tegenstander was te sterk.

LEES OOK!
Prachtig schilderij ter herdenking van overleden surfers zorgt voor veel ontroering

Van Deutekom
Paulien van Deutekom groeide op in Gouda, waar ze jarenlang schaatste bij het Gewest Zuid-Holland. Plotseling en als complete verrassing plaatste ze zich voor de Olympische Spelen in Turijn in 2006. Daar werd ze dertiende op de 1500 meter. In 2008 werd ze wereldkampioen op het WK allround in Berlijn. Van Deutekom trainde altijd hard, maar stond ook klaar voor haar vriendinnen en collega-schaatssters. Zo was ze erg close met Ireen Wüst, met wie ze samen de ‘zelfmoordzusjes’ genoemd werd omdat er geen rem op de dames zat en ze een ijzeren discipline hadden.

LEES OOK!
Monique Westenberg lijkt klap na klap te moeten incasseren

Privé
Van Deutekom was getrouwd met haar man Kay en kreeg in 2017 een dochtertje, Lynne. Ze beëindigde haar schaatscarrière in 2012, vrij abrupt. “Het was een helse, maar oh zo mooie tocht,” zei ze toen. Later was ze nog even te zien als schaatsanalyticus bij de NOS en daarna zette ze haar werkzaamheden voort als coördinator topsport bij de gemeente Amsterdam.

Paulien van Deutekom werd 37 jaar. Ons hart gaat uit naar haar familie en vrienden.

Zo ziet de vrouw van Michael van Gerwen eruit

Monique Westenberg blikt in emotioneel bericht terug op pittig 2018