in

Opsporing Verzocht: Vrouw (20) uit het niets neergestoken in stadspark

Een 20-jarige vrouw is in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus 2020 aangevallen in het stadspark De Leidse Hout in Leiden, vlakbij Oegstgeest. De dader sprong plotseling uit de bosjes en stak met een scherp voorwerp op haar in.

Op basis van getuigenverklaringen is er een compositietekening van de dader gemaakt. De politie hoopt dat iemand de man herkent.

Signalement dader
Lichte huidskleur
vermoedelijk een twintiger
donkerblond haar, kort of kortgeschoren
duidelijk zichtbare jukbeenderen
dun postuur
ongeveer 1.70 meter lang.

In de nacht van het incident droeg de dader een bruin, stoffen jack en een lichtkleurig shirt. Ooggetuigen hebben gezien dat hij een grote rugtas bij zich droeg; vermoedelijk een zwarte kampeerrugzak met banden om de schouders. De politie houdt er rekening mee dat de man rondtrekt.

Lees ook  Vrij heftige foto van Temptation Rosanna toen ze nog anorexia had:

Theehuis
Die donderdagavond had het slachtoffer met een groep vrienden afgesproken in de omgeving van het Theehuis in het stadspark. Rond middernacht ging ze een stuk wandelen met een vriendin.

Scherp voorwerp
Ze belandden uiteindelijk op een bankje bij de koepel, niet ver van de rest van hun vrienden. Toen ze terug wilden keren naar de groep, sprong er plotseling een man uit de bosjes. Hij stortte zich direct op de 20-jarige vrouw en stak haar met een scherp voorwerp op haar hoofd en tussen haar schouderbladen. Het is onduidelijk waarmee hij haar heeft gestoken.

Door het steken raakte het slachtoffer gewond aan haar hoofd en rug. Ondanks dat het geen diepe steekwonden betrof, waren de verwondingen wel zo ernstig dat ze gehecht moesten worden.

Lees ook  Jan Roos in elkaar geslagen: ‘Bij eerste vuistslag verloor ik bril waardoor ik niks meer zag’

Plotselinge aanval
Meteen na het insteken op het slachtoffer, vluchtte de man in de richting van de Warmonderweg in Oegstgeest. Hij heeft niets gezegd en ook niks meegenomen. Het is onduidelijk waarom hij op de vrouw instak.

Help de politie
Het stadspark is populair onder de Leidenaren. De politie hoopt snel het gevoel van veiligheid in en rond het park te laten terugkeren.
Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving of heeft u meer informatie over de dader? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Opnieuw 7 jaar cel na uit de hand gelopen ‘spanking’-afspraak

Let op: Afschuwelijke zelfmoordvideo gaat rond op TikTok