in

Opnieuw 7 jaar cel na uit de hand gelopen ‘spanking’-afspraak

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 51-jarige man opnieuw 7 jaar celstraf opgelegd. Hij wordt ervan verdacht een bejaarde man tijdens een ‘spanking’-afspraak op zijn hoofd te hebben geslagen en te hebben gestoken. De rechtbank Oost-Brabant legde eerder dezelfde straf op.

Vergelijkend schoen- en voetsporenonderzoek
De verdachte heeft altijd ontkend dat hij het slachtoffer zou hebben gestoken. In de woning van het slachtoffer is bloed aangetroffen, daarin zijn afdrukken gevonden. In een tussenarrest heeft het hof daarom vergelijkend schoen- en voetsporenonderzoek bevolen. Uit dat onderzoek kon het hof geen conclusies trekken. Er zijn afdrukken gevonden van een sok, terwijl alleen het slachtoffer had aangegeven op sokken in het huis te hebben gelopen. De schoenafdrukken komen niet overeen met de in beslaggenomen schoenen van de verdachte, maar het kon ook niet worden vastgesteld of dat de schoenen waren die hij tijdens de afspraak droeg.

Lees ook  Hondje van Dafne Schippers sterft vreselijke dood.

Zoekopdracht in computer
De verdachte gaf aan dat hij de woning had verlaten nadat hij het slachtoffer had geslagen. Bij het weggaan zou hij een onbekende 3e persoon hebben gezien. Die persoon zou het slachtoffer hebben gestoken. De computer van de verdachte is in beslaggenomen. Uit zoekopdrachten blijkt dat hij heeft gezocht op ‘aangifte doen’ en daarbij expliciet heeft doorgeklikt op steekincidenten. Er waren toen nog geen berichten in de media verschenen over het incident. Het hof ziet dat gedrag daarom als ‘daderkennis’.

Lees ook  Man denkt slang te zien in kruipruimte en belt dierenambulance - het blijkt een ander glibberig dier te zijn

Dezelfde straf
Het hof heeft alle verweren van de verdediging verworpen en komt tot dezelfde straf als de rechtbank. Het hof legt de verdachte dus opnieuw 7 jaar cel op. Daarnaast moet hij ruim 7.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Vrouw (26) onder verdachte omstandigheden overleden

Opsporing Verzocht: Vrouw (20) uit het niets neergestoken in stadspark