in

‘Opgehangen man in resort probeerde eerst zijn schoonzus te ver krachten’

Wandelaars hebben gisteren op Sint Maarten een horrormoment beleefd. In een leegstaand hotelcomplex op het Frans-Nederlandse eiland in de Caraïben zagen ze een ontzield mannenlichaam hangen.

Het slachtoffer is volgens de politie een 32-jarige man tegen wie kort voor zijn dood aangifte werd gedaan door zijn schoonzus. De man zou geprobeerd hebben het meisje (15) te verkr*chten. Daarvan maakte ze zaterdagochtend melding bij de politie.

Even later ontving de politie een telefoontje van in het buitenland wonende familie van de man. Die hadden contact gehad met de man en vreesde dat de man zichzelf van het leven zou beroven. Die angst werd bewaarheid, toen twee wandelaars de man aantroffen in een verlaten gebouw op resort La Belle Créole.

Lees ook  Oude vriend van Maddie-verdachte Brueckner: ’Ik denk dat hij haar verkocht heeft’

Vervloekt
Dat is een resort op het Franse deel van het eiland. Het complex, in 1995 grotendeels verwoest door orkaan Luis en sindsdien verlaten, is volgens plaatselijke overleveringen vervloekt. Dit omdat het zou zijn gebouwd op ‘heilige grond’ van de Arawakken, een indianenstam die zich eind 15de eeuw vanuit Venezuela vestigde op de Antillen. Zij zouden hun doden hebben begraven op die bewuste plek op Sint Maarten.

La Belle Créole was de droom van Claude Philippe, in de jaren veertig en vijftig algemeen directeur van de beroemde hotelketen Waldorf Astoria. Hij liet het resort op Sint Maarten bouwen in de jaren zestig naar voorbeeld van een Mediterraans dorp. De Frans-Brits-Amerikaanse hotelmanager moest zijn droom half afgebouwd achterlaten wegens geldproblemen. Het project lag daarna jaren stil maar werd nieuw leven ingeblazen door andere investeerders.

Lees ook  Vrouw levend opgegeten door varkens nadat ze in stal instortte

Eerder meldde deze site dat het slachtoffer een Nederlandse dertiger zou zijn die werd gezocht door de politie, maar dat is volgens de politie op Sint Maarten niet het geval. Het onderzoek is nog in volle gang.

Meisje (15) doodgestoken in huis Breda, buurt huilt: ‘Het was een schat van een meid’

16-jarige verdachte dood meisje (15) Breda meldde zichzelf bij politie