in

Vrouw (52) knock-out geslagen nadat ze jongeren aansprak die vuurwerk naar haar hond gooiden

Een middagwandeling met haar hondje is gisteren voor Mylou Mazali (52) uitgelopen op een deceptie. De bekende mezzosopraan en artistiek operaleider uit Baarn werd met één verwoestende klap tegen de grond geslagen en verloor zelfs een paar tellen haar bewustzijn. Een conflict over het gooien van vuurwerk was de aanleiding voor het geweld. ,,De kinderen die het hebben zien gebeuren waren zwaar getraumatiseerd.”

Een dag na het voorval is Mazali, gerespecteerd operazangeres, amper bekomen van de schrik. Haar echtgenoot voert daarom namens haar het woord. ,,Het gaat naar omstandigheden goed met Mylou, maar ze is nog steeds erg gefrustreerd en boos over wat haar is overkomen. Door haar verhaal te delen wil ze vooral één belangrijk signaal afgeven: let allemaal op je fucking vuurwerk.”

De maat vol
Mazali loopt zaterdagmiddag haar dagelijkse rondje met haar hondje in Baarn, als ze ter hoogte van de Laanstraat in conflict raakt met een groepje kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Ze gooien vuurwerkrotjes haar kant op en lachen haar uit. Mazali vraagt de jongens ‘vriendelijk’ daarmee op te houden. Wanneer ze zich omdraait en met haar hondje wil weglopen, ontploft er vlak naast haar opnieuw een rotje. Haar hond rent uit paniek weg en steekt een doorgaans drukke autoweg over. Een aanrijding blijft ‘wonder boven wonder’ uit.

Voor Mazali is op dat moment de maat vol. Ze loopt naar de begeleider van de groep, een jongeman van rond de 25 jaar, om hem ter verantwoording te roepen. Hij weigert excuses te maken voor het gedrag van de kinderen, waarop Mazali in een opwelling hem aan zijn oor en jas trekt. Als ze volgens de politie ook nog een schop uitdeelt, gaat het mis: de jongeman duwt de zangeres van zich af en slaat haar met een gebalde vuist in haar gezicht. Het slachtoffer valt met een smak tegen de grond en is voor een paar tellen-knockout.

Lees ook  Man (51) krijgt taakstraf voor geven knuffel met foto van penis aan meisje (4)

‘Het draaide niet om mijn vrouw’
De Engelssprekende kinderen zien het van een afstand gebeuren en zijn na afloop ‘getraumatiseerd’, bevestigt de politie. Gewaarschuwde agenten proberen de boel te sussen, maar dat verloopt voor Mazali niet helemaal naar wens. ,,Ze kreeg heel erg het gevoel dat een aangifte zich tegen haar zou keren. Volgens de agenten zou het haar veel tijd en ellende besparen om dat niet te doen”, stelt haar echtgenoot, die vlak na de mishandeling poolshoogte kwam nemen. ,,Zelf kreeg ik dat gevoel ook. Het draaide alleen maar om de tegenpartij en de kinderen. Er werd helemaal niet gevraagd hoe het met mijn vrouw en met haar oog ging.”

Mazali doet uiteindelijk geen aangifte, omdat ze het vertrouwen in de politie is verloren. Een woordvoerder ontkent dat haar is ontmoedigd aangifte te doen en legt uit dat de situatie iets genuanceerder ligt.,,Mevrouw gaf aan aangifte te doen. Meneer was dat niet van plan. Hij wilde het laten rusten, Maar als zij aangifte ging doen, ging hij het ook doen. Toen hebben we hun allebei de risico’s van aangifte doen uitgelegd, namelijk dat ze dan mee moesten naar het bureau en we hun eventueel negen uur vast konden houden. Toen dat voor hun duidelijk werd is uiteindelijk in goed overleg besloten geen aangifte te doen.”

Lees ook  Justitie bevestigt: Jos Brech is ped*fiel! Hij was in het bezit van tientallen filmpjes

Steunbetuigingen
De politie benadrukt dat Mazali nog altijd welkom is om aangifte te doen. Volgens haar partner ziet ze dat niet meer zitten. ,,Ze schiet er vrij weinig mee op. Uiteindelijk is zij degene die is begonnen met het geweld. Spijt daarvan heeft ze niet en dat begrijp ik heel goed. Ze reageerde op dat moment emotioneel en voelde zich niet veilig en serieus genomen. Ze hoopt dat jongeren voortaan beter nadenken over de gevolgen als ze besluiten vuurwerk naar mensen en dieren te gooien.”

Op sociale media wordt Mazali sinds het voorval bedolven onder de steunbetuigingen. Haar emotionele bericht op Facebook is al door duizenden mensen gelezen en door bijna tweeduizend lezers gedeeld. Tweede Kamerlid Dilan Yesilgoz (VVD) heeft haar hulp aangeboden. ,,Vreselijk. Ik ga graag met je mee naar de politie om aangifte te doen en je te helpen daar waar ik kan. Dit kan echt niet”, laat ze weten op Twitter.

De vele steunbetuigingen doen Mylou goed, vertelt haar partner. ,,Nu wil ze het vooral achter zich laten en verder met haar leven.” De politie bevestigt dat er verder geen onderzoek wordt gedaan naar het conflict, omdat door beide partijen geen aangifte is gedaan.

Drachten rouwt om doodgestoken Roan (16): ‘Ergste wat je kan meemaken’

Siebe (73) sprak jongens aan op vuurwerk en werd mishandeld: ‘Ik vind het zo laf’