in

Op school zijn ze boos omdat hij niet kan stoppen met tekenen: Restaurant neemt hem aan om de muren te versieren

Mensen moeten nooit te snel oordelen of in hokjes plaatsen, want achter een ”onhandelbaar” kind op school kan bijvoorbeeld een sociaal, creatief en actief kind zitten.

Oordeel daarom nooit te snel, want de waarheid kan heel anders in elkaar zitten.

Joe Whale, een 9-jarige jongen die regelmatig door zijn leraren werd berispt wanneer hij weer eens aan het tekenen was in plaats van de lessen te volgen.

Joe is geen kind dat snel is afgeleid of met andere aandachtsproblemen, maar een kleine kunstenaar met een grote passie voor tekenen.

Om uiting te geven aan zijn wens om te tekenen, werd hij door een restaurant ingehuurd om een muur te versieren.

Lees ook  Onbekende vindt zwangere vrouw in autowrak – ze opent haar ogen en fluistert enkele woorden

Het verhaal van Joseph Whale, die door zijn vrienden en familie Joe wordt genoemd, is een perfect voorbeeld van hoe een kind dat niet in de standaard schoolregels past, niet altijd gestraft hoeft te worden.

Joe werd bijvoorbeeld voortduren door zijn leraren op de vingers getikt vanwege het gemak waarmee hij tijdens de lessen werd afgeleid, Om zich te wijden aan het vullen van vellen papier met tekeningen.

Joe werd als een onhandelbare leerling bestempeld door zijn school, maar gelukkig wisten zijn ouders dat dit niet het geval was. Zij begrepen heel goed dat zijn zoon al vanaf dat hij heel klein was unieke artistieke vaardigheden had.

Lees ook  Crashdrama Deventer: 'Mijn ene neef ligt in coma, de andere kan niet bewegen'

Joe zijn creativiteit werd opgemerkt door zijn tekenleraar en deelde wat van zijn werken op social media kanaal Instagram.

Daar werden ze opgemerkt door de eigenaar van een restaurant in Shrewsbury, Engeland, die contact opnam met de jongen om een muur in zijn restaurant te versieren.

Zo geschiedde, Joe ging direct aan het werk en binnen 12 uur vulde hij de muur met zijn prachtige kunstwerkjes.

De vader van Joe, Greg onderstreepte: “Ik zou ouders adviseren om hun kinderen aan te moedigen hun passies en dromen te volgen.”

Bekijk hieronder de prachtige foto’s van de 9-jarige kunstenaar Joe:

Een tijdelijke tattoo van het hoofd van je beste vriend(in) nemen? Dat is nu mogelijk!

Ben je in de jaren 80 geboren? Ongetwijfeld dat deze dingen vroeger op je verlanglijstje stonden!