in

Oom van 18-jarige verdachte groepsver krachtingen bedreigd: ‘Ze willen mijn bedrijf in brand steken’

“Twee garagebedrijven naast elkaar met dezelfde achternaam, dat is verwarrend, dat snap ik wel.”Aan het woord is Ferry Meulenbroek, de oom van een van de verdachten die woensdag werd aangehouden voor groepsver krachtingen. “Maar ik word nu aangekeken op iets waar ik niks mee te maken heb.” Meulenbroek wordt telefonisch en op internet bedreigd. “Ze dreigen mijn bedrijf in brand te steken.”

Lees ook  Man uit Haarlem steekt zwangere echtgenote in brand’

Al dertig jaar heeft Ferry Meulenbroek een garagebedrijf in de Bossche wijk Orthen. Meulenbroek Auto’s verkoopt tweedehands auto’s . De 18-jarige neef van Meulenbroek begon onlangs in hetzelfde pand een eigen autohandel.

De jongen woont in het huis ernaast. In dat woonhuis deed de politie dinsdag een inval. In een barruimte zouden volgens de politie groepsver krachtingen hebben plaatsgevonden. De neef is een van de acht verdachten. Zijn autohandel werd gesloten, op last van de gemeente.

Lees ook  Premier Rutte: 'Te veel besmettingen, nieuwe afspraken gemaakt'

“Ik kan me niet voorstellen dat mijn neef bij ver krachting is betrokken, maar als het wel zo is, dan moet hij hard worden gestraft.”

Dubbel verdriet voor Monique Westenberg

Jean Paul is voor het leven getekend nadat hij bruut werd mishandeld tijdens een avondje stappen