in

Onvoorstelbaar: De apporterende hond op de foto zal zo meteen sterven.

Enkele weken geleden brachten de Amerikaanse Jennifer Walsh en haar gezin een dagje aan zee door. Met daarbij: de tweejarige hond Hanz. Om de energieke viervoeter wat lichaamsbeweging te gunnen, lieten ze hem steeds weer een stok uit het water apporteren – niet wetende dat dit onschuldige spelletje hem fataal zou worden.

Anderhalf uur lang liep de hond kwispelstaartend de zee in om balletjes en stokjes terug te brengen. Op dat moment was niemand zich bewust van het gevaar waarin de hond verkeerde. Enige tijd later merkte de familie dat er iets niet klopte met de hond. Als hij uit het water kwam, schudde hij zich niet meer droog zoals hij gewoonlijk deed. Nog een beetje later begon hij ongecontroleerd te urineren en werd lethargisch.

Omdat de gezondheid van het dier razendsnel achteruit ging, repte de familie zich meteen naar de dierenarts. Onderweg ging het zo slecht dat ze alles deden om Hanz in leven te houden. Bij de dierenarts aangekomen, ging hij meteen aan het werk om het dier te verzorgen – zij het zonder resultaat. De kleine hond was zo goed als dood.

Lees ook  Vreemde viel een vrouw aan met een machete – hij ontdekt dan dat hij het verkeerde slachtoffer heeft gekozen

Pas na het overlijden van hun geliefde hond vernamen ze wat er gebeurd was: Hanz had een watervergiftiging opgelopen, beter bekend als hypotone hyperhydratatie, waaraan jaarlijks 200.000 honden sterven.

Dit lijden wordt veroorzaakt door een te hoge wateropname waardoor het lichaam natrium verliest. Dit zout hebben de dieren echter nodig om het water te kunnen filteren. Bij een te hoge wateropname zijn ze daartoe niet meer in staat en komt het tot beroertes, krampen of bewusteloosheid – en in het ergste geval treedt de dood in.

De eerste symptomen van een waterintoxicatie zijn zwakte, duizeligheid, gebrek aan eetlust, misselijkheid en braken. Als deze symptomen zich voordien is het aangewezen om de hond zout te laten innemen zodat het lichaam het water weer kan verwerken en afscheiden.

Lees ook  Puck Moonen zeer schaars gekleed is altijd fijn!

Vooral kleine, energieke honden die veel in het water spelen lopen een groter gevaar. Maar ook bij grotere honden kan het voorvallen. Hondenbezitters moeten er dus op letten dat hun honden niet te lang in het water spelen.

De familie Walsh was compleet onwetend van dit gevaar. “Ik wou dat we dit hadden geweten. Dan zou Hanz vandaag nog leven”, schreef Jennifer op haar Facebookaccount. Nu wil de familie andere hondenbaasjes waarschuwen. Het verhaal van de kleine hond werd ondertussen al meer dan 80.000 keer gedeeld en hopelijk kan zo het leven van veel honden gered worden.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met elke hondenliefhebber die je kent!

Nederlandse jongen fietst terug van school, waar hij wordt opgewacht door jongens met pet en capuchon

Als de vreemde over het lichaam van de dode vrouw buigt, schreeuwen de rouwenden het uit. De camera betrapt haar op heterdaad.