in

Onverschrokken ouders beklimmen met zoontje (3) en dochter (7) berg van 3300 meter hoog in de Alpen

Jackson (3) en Freya Houlding (7) zijn nu de jongste mensen ooit die de top van de enorme berg Piz Badile hebben bereikt.

Letterlijk en figuurlijk treden broer en zus in de voetsporen van hun vader, een professionele klimmer.

De 40-jarige Leo beklom samen met zijn twee kinderen de 3308 meter hoge berg, die zich op grens van Zwitserland en Italië bevindt.

Leo is het gewend om de gevaarlijkste toppen op aarde te bedwingen. Zijn 41-jarige vrouw Jessica, een huisarts, is ook een fervent klimmer.

Frey is nu de jongste persoon ooit die de berg zonder hulp beklom en Jackson is de jongste persoon ooit die de top heeft bereikt. De eerste keer dat de top werd beklommen was in 1867, maar liefst 153 jaar geleden.

Lees ook  Dirty Dancing ster ging na auto-ongeluk in rook op. 20 jaar later keert ze terug om de waarheid te onthullen.

Volgens Metro vertelde de driejarige Jackson: “Het was echt goed, ik genoot van het stuk dat ik alleen beklom en van de Haribo snoepjes.”

Leo gaf aan dat het heel bijzonder was om deze klim met zijn kinderen te doen. “Mijn dochter heeft het helemaal zelf beklommen, de hele weg, inclusief al het wandelen en alles – het was erg indrukwekkend. Ze is vorige week pas zeven geworden.”

Jessica droeg Jackson op haar rug, het jongetje weegt zo’n 15 kilo. De vader droeg al het kampeermateriaal en het eten dat wat meer woog.

Lees ook  Vrouw valt in slaap op vlucht. Als ze wakker wordt is ze alleen op donker vliegtuig

Het gezin begon de klim op 25 juli en nam rustig de tijd. Eén nacht brachten ze door in een berghut en twee andere nachten in tenten. Leo vierde zijn 40ste verjaardag op de top van de berg.

Jessica liet weten: “Het was geweldig, we maken het ieder jaar iets moeilijker. Het is een enorme prestatie, vooral voor mijn dochter.” Het meisje zelf zei: “Ik vond het erg leuk en heel eng. Ik ben erg trots.”

Wat een geweldige prestatie!

Zeehond bewusteloos gemept en daarna uit oceaan gesleept, zodat kinderen er foto’s van kunnen nemen

Zangeres Rita Ora was even “vergeten” dat ze geen bikini topje aanhad…