in

Ophef om agent die jongetje helemaal zat is en omver rijdt

Er is veel kritiek om beelden van 2018 die opnieuw zijn opgedoken waarbij een agent een jongeman helemaal zat is en omver rijdt. De jongen liep hierbij beenletsel op. Nadat hij is behandeld is hij in de cel gezet.

Volgens de politie werd hij betrapt bij het plegen van een misdaad. De jongen rende weg en de politie zette de achtervolging in. Deze eindigde verderop waarbij de jongen werd klem gereden.

Lees ook  Alleenstaande vader verdwijnt van het werk – zijn collega’s realiseren zich waarom en hun reactie brengt iedereen in tranen

Niet iedereen is het eens met de aanpak van de agent en zijn van mening dat hij onnodig veel geweld gebruikte tegen een minder-jarige jongen. Staat de agent in zijn recht?

Iemand aanhouden met de auto/motor: mag dat?
Door iemand met de auto of motor klem te rijden ter aanhouding, gebruikt de politie de auto als geweldsmiddel. De politieauto is echter niet een geweldsmiddel zoals omschreven in de wet. Het is voor te stellen dat een acuut levensbedreigende situatie voor agenten of derden ontstaat, die het rechtvaardigt dat agenten hun auto als wapen inzetten. In dit geval was daar geen sprake van. Ze zaten achter een verdachte  aan die wegrende.

Lees ook  Jeukende tepels zijn lang niet altijd onschuldig! Dit zijn de mogelijke oorzaken!

Bekijk de beelden zelf en laat vervolgens weten of jij het met ons eens bent, of dat je vindt dat de politie hier veel te ver gaat:

Wolf valt schapen aan in Brabant, vastgelegd door bewakingscamera

Actrice Britt Scholte laat helemaal niets aan de verbeelding over