in

Jonge moeder bevalt van meisje, maar haar arts heeft nog nooit zo’n gigantische tong gezien

Madison Kienow, 21, is een moeder van twee kinderen en medisch student uit South Dakota. Direct na haar bevalling van haar dochter, Paisley, viel er een pijnlijke stilte in de verloskamer.

Paisley’s tong was namelijk zo groot dat het haar hele mond vulde en er zelfs uitstak. Het meisje werd geboren met het syndroom van Beckwith-Wiedemann, een zeldzame groeistoornis die bij 1 op de 11.000 geboorten voorkomt.

Artsen gaven aan dat haar tong, die ruim twee keer zo groot was als haar mond, de grootste tong was die ze ooit hadden gezien!

Lees ook  Lesbisch echtpaar wil dolgraag kinderen – wens wordt verwezenlijkt met hulp van bevriend homostel

Madison hoopte en bad dat de balans tussen Paisley’s mond en tong zich op natuurlijke wijze zou herstellen, maar dat gebeurde helaas niet. Sterker zelfs, in de eerste week na haar geboorte was er ademhalingsapparatuur nodig om te voorkomen dat Paisley zou stikken. Daarnaast werd het meisje telkens vol verbazing en shock aangestaard.

Toen Paisley 6 maanden oud was, verwijderde een chirurg vijf centimeter van haar tong. Maar na de eerste operatie leek het wel alsof haar tong weer teruggroeide naar de oorspronkelijke grootte.

Lees ook  Man opgelucht na huiszoeking bij pedofiele buurman: 'Koude rillingen als ik erover praat'

Bekijk in onderstaande video hoe Paisley er na meer operaties en een drastische transformatie, tijdens een recente tv-opname uitzag. Ze heeft grote spongen gemaakt, zeker als je kijkt naar de eerste paar maanden van haar leven. Gelukkig maar!

Wat een moedig meisje, en wat een mooie glimlach.

DEEL dit bijzondere medische verhaal met je vrienden op Facebook!

Mishandelde puppy krijgt nieuwe eigenaar – kijk nu wanneer hij zich omdraait en beseft wie het is.

15-jarige hond huilt als eigenaar haar achterlaat en met een jonge hond naar buiten wandelt.