in

Onderzoekers ontdekken dat orka’s menselijke woorden kunnen imiteren

We weten allemaal dat sommige soorten papegaaien menselijke stemmen en woorden kunnen imiteren. Dieren communiceren met elkaar op een heleboel verschillende manieren. Maar onderzoekers hebben nu wel iets heel uitzonderlijks ontdekt! The Engelse krant The Guardian bericht over een orka die Engels kan praten.

Wikie is een orka in een groot dolfinarium in het Franse Antibes, aan de Côte d’Azur. Ze kan een paar woorden imiteren: “Amy”, “hello”, “one, two” en “bye bye”. Het klinkt nog wel erg ‘walvisachtig’, maar het is overduidelijk te horen.

Daarnaast liet de studie zien dat de orka’s onbekende geluiden die door soortgenoten werden gemaakt, ook perfect konden imiteren. Dit kan verklaren waarom er tussen orka’s zoveel verschillende dialecten zijn. Sommige wetenschappers denken dat ze ook bepaalde dolfijnen en zeeleeuwen kunnen imiteren.

Lees ook  Studie beweert: ‘Mensen geboren in december zijn gezonder en aardiger’.

Er zijn maar een paar voorbeelden van dieren die menselijke geluiden kunnen produceren. Maar, zoals onderzoeker Josep Call aan de krant vertelt, het is onwaarschijnlijk dat ze weten wat ze precies imiteren: “We hebben geen enkel bewijs dat ze begrijpen wat ‘hello’ betekend”.

 

De 16-jarige orka praatte met haar kop uit het water. Er werd bewust voor simpele woorden gekozen. De wetenschappers die de studie hebben gedaan hopen dat er wellicht in de toekomst een eenvoudig gesprek kan plaatsvinden.

Lees ook  Restaurant serveert tarantula hamburgers voor waaghalzen

Toch is dat niet een gegeven, zoals dr. Abramson aan Metro vertelt: “…je moet voorzichtig zijn om onze menselijke concepten op dieren toe te passen. We zullen er meer aan hebben als we hun natuurlijke manier van communicatie proberen te begrijpen, dan ze een menselijke taal te leren.”

Het lijkt ver gezocht dat we ooit een gesprek met een orka zullen hebben, maar wie weet? Het is in ieder geval een bijzondere ontdekking! Luister hieronder zelf naar Wikie en laat ons weten wat je ervan vindt.

Het gezicht van de 9-jarige wordt veroorzaakt vanwege haar ziekte, maar haar moeder geeft niet op

Moeder gefotografeerd hoe ze haar stervende zoon omhelst en hoopt dat de dader “zal wegrotten in de gevangenis.”