in

Onderzoek wijst uit: Mannen blijven langer gezond wanneer er twee keer per week met vrienden bier wordt gedronken

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig steeds meer op zoek zijn naar manieren om zo lang mogelijk gezond en fit te blijven.

Steeds meer mensen sluiten dan ook een sportschool abonnement af en verdiepen zich in (gezonde) voeding. Maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat er een veel makkelijkere oplossing bestaat: Het enige wat je namelijk hoeft te doen is je vrienden verzamelen om de kroeg in te duiken! En als het even kan, twee keer in de week!

Lees ook  Honden willen maar niet van elkaar scheiden wanneer ze in asiel zitten – hun verzorgers besluiten om een uitzondering te maken

Onderzoek
Een recent onderzoek dat werd uitgevoerd door Robin Dunbar, professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford, toont aan dat mannen die hun vrienden tijdens een sociaal gebeuren twee keer per week of meer zien, Gezonder zijn en blijven. Daarnaast zou er minder kans zijn op depressie en snellere genezing van ziektes dan mannen die alleen maar thuis zouden zitten.

De gezondheidsvoordelen zouden ontstaan omdat de mannen onder elkaar sterk met elkaar verbonden zijn. Door de sterke band wordt het geluksgevoel vergroot. Het zelfvertrouwen groeit wat stress doet verminderen. Allemaal belangrijke factoren die meespelen in je mentale en fysieke gezondheid.

Lees ook  25-jarige vrouw zal binnen één week overlijden – haar laatste bericht is belangrijk voor ons allemaal

Natuurlijk betekent dit niet dat je jezelf daadwerkelijk twee keer in de week moet dronken voeren. Volgens Dunbar worden deze banden namelijk gevormd door het sociale fysieke contact. Ga bijvoorbeeld samen sporten, uiteten of iets anders leuks, zolang het maar twee keer per week is. Online gamen of facetimen werkt dus niet.

Zo stellen mannen hun hoogtepunt wat langer uit

Liefhebbers van Baileys opgelet: Er komt een exclusieve Baileys-appeltaart-editie