in

Onderzoek toont aan: mannen en vrouwen kunnen even goed autorijden

Een hardnekkig vooroordeel is dat vrouwen achter het stuur minder goed zouden rijden als mannen. Een nieuwe studie van de Universiteit van Californië ontkracht dat maar weer eens, bericht het dagblad De Morgen.

Het team onder leiding van professor fysiologie Nancy Wayne onderzocht wie de meeste aanleg heeft om goed te rijden. Daarvoor kregen honderd jonge studenten twee uur rijles in Los Angeles, wat berucht staat om zijn slechte verkeersomgeving. Geen van de studenten had meer dan vijf uur rijervaring.

Lees ook  Man slaat vrouw in elkaar in het park. Camera legt beelden vast die iedereen gezien moet hebben.

Na de rijles kreeg iedereen een score. De resultaten, die in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE zijn gepubliceerd, laten zien dat er absoluut geen enkel verschil is tussen mannen en vrouwen die pas rijden.

Er werd ook onderzocht of gamen en sport een verschil zou maken. Mannen en vrouwen die een sport beoefenen presteerden iets beter. Het spelen van videogames had geen aantoonbare invloed op de rijprestaties.

Lees ook  Feestganger in de shit na Koningsdag: 'Hallo politie, ik zit in een dixi'

Ongeacht het geslacht, we moeten allemaal voorzichtig zijn als we autorijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door goed op te letten kunnen we vaak een boel leed vermijden.

Kitten en uil zijn beste maatjes geworden, bekijk hun aandoenlijke foto’s

Man redt hond van drukke snelweg – een echte held!