in

Onderzoek: Honden zouden beter naar vrouwen luisteren dan naar mannen!

Ben een van de gelukkigen die naast een trouwe viervoeter mag leven? En merk je soms dat jouw hond toch net even wat beter naar jou luistert dan manlief of je zoon? Volgens recent onderzoek is de kans groot dat dat ook zo is.

Onderzoek
Onderzoek dat werd uitgevoerd door The ‘Royal Society of Open Science’, onderzochten 18 honden en keken kritisch naar de verschillende geluiden die zij maakten.

Vervolgens moesten zowel mannen als vrouwen raden wat die geluiden te betekenen hadden. Waren de honden angstig, blij, agressief of verdrietig?

Lees ook  De Jonge: 'Vaccinatie tegen corona wordt niet verplicht'

hieruit werd geconcludeerd dat vrouwen de emoties van bijna allemaal goed hadden geraden, terwijl de mannen veel meer fouten maakten.

Emotionele band
Volgens de onderzoekers zou het hierdoor komen: Over het algemeen hebben vrouwen meer empathisch vermogen dan mannen. Hierdoor zijn vrouwen beter in staat om emoties in te schatten en te voelen wat een hond bedoelt.

Omdat vrouwen de emoties van een hond beter begrijpen kunnen ze een betere en sterkere emotionele band opbouwen met viervoeters. Dit is dan ook de reden dat honden eerder naar hun vrouwelijke dan mannelijke baasje luisteren.

Lees ook  Rutte wil zijn reiskostenvergoeding niet terugbetalen

Hersenen
Hoofdonderzoeker Tamás Faragó bevestigt nog maar eens dat het brein van de mens veel gelijkenissen heeft met die van de hond.

Begrijp jij ook altijd heel goed wat jouw hond voelt en kan jouw hond ook jouw emoties feilloos aanvoelen? Ook dat zou wel eens heel goed kunnen kloppen.

”Uit onze recente MRI onderzoeken blijkt dat honden en mensen dezelfde breinfuncties en processen gebruiken om andermans emoties te peilen”, aldus Tamás Faragó. Dit is ook de reden dat jouw hond je soms komt troosten als je heel hard moet huilen.

School leert tienermeisjes hoe je een band moet vervangen en oliepijl moet controleren

Bruidsmeisje: ’Ik moest mijn armen bedekken vanwege mijn littekens’