in

Ondanks eis van autoriteiten blijven Zuid-Koreaanse restaurants hond serveren tijdens Olympische Winterspelen

Toen de Olympische Winterspelen vrijdag 9 februari van start gingen in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang, stroomden massa’s toeristen uit de hele wereld toe om het spektakel te aanschouwen. Velen gaan daarbij dagelijks naar Zuid-Koreaanse restaurants en zien tot hun verbazing dat hond op de menu staat.

Ondanks de eis van de Zuid-Koreaanse overheid om hondenvlees te verbannen uit restaurants tijdens de Winterspelen, blijven vele restaurants dit toch nog serveren.

Hondenvlees wordt als een delicatesse beschouwd in het Aziatische land, en wordt aanzien als energierijk eten. Maar dierenactivisten beweren dat honden, net zoals katten, in gruwelijke omstandigheden worden aangepakt. De bekende Zweedse skiester Charlotte Kalla heeft haar ongenoegen uitgedrukt voor de horror die honden en katten meemaken.

“Ik wist hier niets over… Ik heb nooit eerder gehoord over de behandeling van honden in Zuid-Korea, dit is verschrikkelijk”, vertelde Kalla aan de Zweedse krant The Expressen.

Dierenrechtenactivisten hebben hun campagnedruk opgevoerd om hondenvlees te verbannen. De Zuid-Koreaanse overheid heeft ook geprobeerd om restauranteigenaars te overtuigen om ermee te stoppen, maar dat bleek onsuccesvol.

Lees ook  14-jarig meisje dan toch niet zwanger van vriend (10): “Na de bevalling laat ik DNA-test doen”

“We hebben heel wat klachten ontvangen van restauranthouders dat we hun broodwinning in het gedrang brengen,” zei Lee Yong-Bae, van de overheid, aan Channel News Asia.

“Sommige restaurants schakelden over naar varkensvlees in plaats van hondenvlees, maar snel bleek dat niemand dat lustte. Toen schakelden ze maar terug over naar hondenvlees,” zei Lee.

De traditie van het eten van hond is nog erg sterk in sommige delen van het land, maar hond eten wordt in de hoofdstad Seoul aanzien als “verfoeilijk”.

Hondenvlees eten is ook iets wat de jongere generatie Koreanen niet accepteren. Zij zien honden als huisdieren en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft een hond geadopteerd die werd gered uit een vleesfabriek.

Dierenrechtenactivisten maken van de gelegenheid gebruik om druk uit te oefenen op de overheid en het publiek te overtuigen om geen hondenvlees te eten. Verschillende organisaties zeggen dat de honden in erbarmelijke omstandigheden worden gefolterd, geslagen en vervolgens in stukjes worden gemalen.

Lees ook  Klein meisje zingt 80 jaar oud liedje zo vlekkeloos dat jury na eerste noot direct hun stoel draait

De Pyeongchang Organizing Committee heeft de volgende boodschap uitgebracht na de kritiek:

“We zijn ons bewust van de internationale bezorgdheid rond de consumptie van hondenvlees in Korea. Dit is een onderwerp die de overheid zou moeten aanpakken. We hopen dat dit probleem verder geen impact zal hebben op de reputatie van de Olympische Winterspelen en de provincie, en we zullen het werk van de provincie en de overheid ondersteunen indien nodig. Hondenvlees zal niet opgediend worden tijdens de Spelen.”

Voel je vrij om deze boodschap te verspreiden, dat dit niet de manier mag zijn waarop dieren behandeld worden!

12 foto’s die bewijzen dat katten echt geniaal zijn

Alleenstaande vader verdwijnt van het werk – zijn collega’s realiseren zich waarom en hun reactie brengt iedereen in tranen