in

Onbekende probeert geld uit te nemen – voelt dan plots iets in zijn hand en snelt naar de bank

 

Zelfs al is het vrij gewoon om met je kaart te betalen voor vanalles en nog wat, toch zijn er heel wat mensen die beroep doen op cash geld.

Toen Bobby Puryeas op een dag voorbij een geldautomaat wandelde, merkte hij dat er enkele honderden dollar biljetten vrij zaten.

Hij vermoedde dat iemand vergeten had om z’n geld uit de automaat te nemen, en ging op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Toen hij zag hoeveel het was, besefte hij dat het geen klein bedrag was. Vijfhonderd dollar, die uitsteekt aan de geldautomaat is niet bepaald een bedrag die vaak wordt afgehaald.

Bobby wilde het geld terug bezorgen aan zijn eigenaar en reed daarom rond het gebouw en ging de bank binnen. Maar toen hij de bank binnenging, nam de bankbediende het geld niet aan.

Hij belde daarentegen zijn baas.

Maar ook de baas wist niet wat aan te vangen met het geld. Bobby vermoedde dat hij zelf de eigenaar kon vinden, als ze gewoon even konden kijken wie de automaat voor hem had gebruikt.

Lees ook  Zwangere chihuahua wordt gered – nadat de 10e pup is geboren, kan haar pleegmoeder haar ogen niet geloven

De manager vond het een goed idee, en zei dat hij het zou onderzoeken en Bobby kon intussen naar huis gaan. De volgende dag ontving hij een telefoontje van de bank.

Ze waren in staat om de eigenaar op te sporen en ze kwamen te weten dat het geld toebehoorde aan een 92-jarige vrouw, Edith.

Edith had 480 dollar afgehaald om haar huur te betalen, maar ze had vergeten om de biljetten te nemen.

Edith haar geluk kon niet op toen ze hoorde dat Bobby het geld aan de eigenaar wou bezorgen, en ze gaf hem de resterende 20 dollar als geschenk. Die 20 dollar was het enige geld die ze nog overhad om die maand te overleven.

Bobby weigerde echter om dat geld aan te nemen, en kwam op een idee. Hij belde de bank en vroeg de bankbediende om 200 dollar van zijn eigen rekening op de rekening van de vrouw te storten.

Toen Bobby’s collega hoorde wat hij deed, wilde hij ook helpen, en gaf ook 100 dollar van zijn geld.

Lees ook  Reis naar bruiloft mondt uit in DRAMA: drie moeders en zes kinderen vermoord

Toen de bankmanager hoorde wat Bobby had gedaan, en hij dit aan zijn team had verteld, waren er nog andere bankbedienden die hetzelfde wilden doen, en samen zamelden ze nog eens 300 dollar extra in voor Edith.

“Vandaag is een goeie dag,” schreef Bobby op zijn Facebookpagina. Wat begon als een groot verlies voor Edith, eindigde in een prachtig verhaal. Van 500 dollar verliezen tot 600 dollar winnen!

Sinds Bobby het verhaal heeft gedeeld op Facebook, werd het al meer dan 200.000 keer verder gedeeld.

Niemand kan iedereen tegelijk helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. Doe eens iets extra voor een ander, voor diegenen die het nodig hebben, zeker tijdens deze kerstperiode. Je kan het verschil maken.

Hoewel hij niet veel geld voor zichzelf heeft, kon hij niet leven met de gedachte dat Edith thuis zou zitten zonder geld.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook, als je ook vindt dat dit een prachtige daad was van Bobby!

Deze medewerker denkt dat niemand hem ziet als hij deze gehandicapte vrouw helpt, maar een dokter filmde alles

86-jarige demente man moet eerst een paar keer uit bed vallen voordat bedhek wordt teruggezet