in

Oma geeft al haar spaargeld uit nadat ze te horen kreeg dat ze stervende was. Dan zien de dokters hun vergissing in.

Toen oma Jackie Dibb de terminale diagnose kreeg, waren zij en haar echtgenoot Rob verwoest. Ze leed aan geheugenproblemen en aanvankelijk werd gevreesd dat ze een beroerte had gehad. Maar na een CT-scan vertelde een dokter dat het koppel frontale temporale dementie had en maximaal nog vijf jaar te leven had.

Jackie (62) en Rob (61) besloten om van hun resterende tijd te genieten en gaven al hun spaargeld uit aan luxe-dingen zoals een state-of-the-art koelkast en een vakantie van om en bij de 2.000 euro.

Maar minder dan een jaar later, moesten de dokters bekennen dat ze het bij het verkeerde eind hadden.

De scan van Jackie toonde helemaal niet dat ze aan een ernstige, neurodegeneratieve ziekte leed. Haar symptomen waren een neveneffect van haar strijd tegen depressie en angsten. Nu heeft het koppel ontzettend veel spijt dat ze hun spaargeld opsoupeerden.

Lees ook  Baby gaat dood –als verpleegster tweeling naast haar legt om afscheid te nemen voltrekt zich een wonder

Rob uit Hull in Engeland zei: “We voelen ons beschaamd, we hadden zelfs al afscheid genomen van de familie – we zijn verwoest. Nu staat het water ons weer aan de lippen.”

Jackie kreeg de “doodstraf” in november 2016.

De vrouw had tegen haar 12-jarige kleindochter al gezegd: “Ik zal er nog altijd zijn. Maar eerder als een van die zombies die je in films ziet.”

345 dagen na de eerste diagnose toonde een andere scan in het ziekenhuis aan dat ze helemaal geen dementie had.

Lees ook  Danielle Oerlemans showt killerbody

Het ziekenhuis bood ondertussen haar verontschuldigingen aan. In een brief aan het koppel staat te lezen: “Dr. Ming besloot dat er blijkbaar een verkeerde diagnose werd gesteld. Hij bepaalde dat het geheugenverlies en de stemmingswisselingen te wijten zijn aan zware angst en depressiestoornissen. Dat zorgt voor pseudo-dementie.”

Rob, die vroegtijdig op pensioen ging om voltijds voor Jackie te zorgen, zegt dat hij de gezondheidsinstelling niet gaat vervolgen, “omdat ze al die jaren zo goed voor ons zijn geweest.”

“Een rechtszaak zou me meer dan 25.000 euro kosten en ongeveer vier jaar voor er resultaat is. Als ik het ziekenhuis vervolg, betekent dat misschien een couveuse minder – en een kind dat geen kans zou krijgen”, aldus Rob.

Zeehond gevonden met frisbee rond haar nek terug in het wild vrijgelaten.

Hond overlijdt naast het graf van zijn baasje nadat hij er 11 jaar gewoond had.