in

OM vervolgt drie ‘grote vissen’ kinderp*rnonetwerk op internet

Het Openbaar Ministerie vervolgt drie “grote vissen” in een omvangrijk netwerk voor kinderp*rno op internet.

Twee van hen speelden volgens het OM een centrale rol in chatboxen voor kinderp*rno en maakten deel uit van een criminele organisatie.

De aanklaagster sprak maandag voor de rechtbank in Dordrecht over “echt keiharde kinderp*rno” die tussen 2015 en 2019 werd uitgewisseld op internet.

Zeer actief in chatboxen
Verdachte Kevin K. (26) uit Gorinchem was “zeer actief” als beheerder van enkele chatboxen. Tegen hem eiste het OM maandag vier jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, en vijf jaar proeftijd waarin hij zich voor zijn pedos*ksuele gevoelens moet laten behandelen in een kliniek.

De aanklaagster beschuldigde K. van deelname aan een criminele organisatie, het bezit van ruim 11.000 afbeeldingen en filmpjes met kinderen van vier tot vijftien jaar en de verspreiding ervan.

  Wesley Sneijder en Yolanthe samen op vakantie.

In de helft van het materiaal werden kinderen ook gepenetreerd. Daarnaast stond op ruim vijftig video’s dierenp*rno, met jonge meisjes.

‘Enorme voorraad kinderp*rno’
De twee broers Martijn Z. (35) en Michiel Z. (31) uit Haaksbergen verschenen maandag in een pro-formazitting.

De oudste was een webmaster van chatboxen voor p*rno met jongetjes, zei de aanklaagster. Hij zou zeker 12.000 afbeeldingen hebben gehad.

Het staat op meer dan honderd gegevensdragers, die niet allemaal kunnen worden geopend. Zijn broer Michiel (31) vervaardigde zelf kinderp*rno met jonge meisjes en had volgens het OM “een enorme voorraad” van 519.000 foto’s en ruim 34.000 films met kinderp*rno in zijn bezit.

  Kimberly heeft een nieuwe tattoo met nogal wat spelfouten, zie jij het?

Alle drie hebben spijt en hebben het zwaar in de gevangenis, vertelden ze de rechtbank. De zaak tegen Michiel Z. komt in april inhoudelijk voor de rechtbank. Bij zijn oudere broer is meer onderzoek nodig.

Ongeregeld zooitje
De organisatie achter de chatsites hield volgens de aanklaagster ook vergaderingen. Verdachte K. ontkende dat en sprak van een ongeregeld zooitje.

Na lang onderzoek viel de politie een jaar geleden ‘s nachts het ouderlijk huis van K. binnen. Hij was net kinderp*rno aan het bekijken.

De politie volgde zijn nickname toen al lang op het darkweb, een afgesloten deel waarop criminelen actief zijn. Uitspraak voor K. is op 27 januari.

Grote zorgen over weggelopen 15-jarige Feben uit Schiedam

Stiletto’s voor mannen: Bij wie zou dit goed staan?