in

Om déze reden zie je vanaf deze week véél meer spinnen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Heb jij een gruwelijke hekel aan spinnen? Maak je borst dan maar nat. Vanaf deze week zul je opvallend veel spinnen zien. Het is namelijk weer de tijd van het jaar dat de mannetjesspinnen uit alle gaten en hoeken kruipen en op zoek gaan naar vrouwtjesspinnen.

De herfst brengt meer met zich mee dan alleen gekleurde bladeren en veranderlijk weer.

Voortplanten

Voor degenen die peentjes zweten wanneer ze oog in oog staan met een spin, hebben we slecht nieuws. Het is herfst, wat voor spinnen betekent dat ze zich weer moeten voortplanten. De vrouwtjes lokken via een feromoonspoor de mannetjes uit hun donkere schuilplekken in hun web om zich voort te planten. Dat betekent dat alle spinnen die je voorheen niet zag, nu overal kriebelen waar ze willen terwijl ze op zoek zijn naar een vrouwtje.

Lees ook  Op 63-jarige leeftijd was ze de helft van haar lichaamsgewicht afgevallen met deze 7 simpele tips

Schrale troost

Schieten de stressvlekken je spontaan in je nek wanneer je hieraan denkt? Dan kunnen we je toch nog een schrale troost bieden. Spinnenexpert Koen van Keer legt aan Libelle uit dat de spinnen nooit uit zichzelf naar je toe zullen komen. ”Ze hebben een zeer verfijnde smaak en mensen vinden ze niet lekker.” Kortom, ze zullen je nooit bijten.

Lees ook  Wielerwereld in rouw om dood Niels De Vriendt

Gelukkig zijn er genoeg trucjes waardoor je spinnen kunt wegjagen.

Déze kerstballen uit de kerstcollectie van Primark zijn nu al een hit, wij snappen wel waarom!

HEMA eigenaar zet winkelketen te koop en sluiting van filialen dreigt