in

Olifant brengt zijn hele leven aan ketting door, zijn reactie als hij eindelijk gered wordt, zegt alles

Er zijn maar weinig dingen die me zo aan het hart gaan als dierenmishandeling.

Wilde dieren horen in 2017 niet meer aan een ketting of in een kooi. We weten te veel over ze om dat te doen.

Helaas zijn er nog altijd veel plekken ter wereld waar dieren verschrikkelijk behandeld worden.

Op z´n minst kunnen we zo veel mogelijk mensen laten begrijpen dat wilde dieren nooit bedoeld waren om mee te werken of voor entertainment.

Er is echter hoop. Vandaag de dag werken veel mensen onvermoeibaar om wilde dieren uit gevangenschap te bevrijden. Deze verhalen zijn een inspiratie en zetten hopelijk andere aan tot actie om wilde dieren te bevrijden als ze mishandeld worden.

Wat er gebeurde met de olifant die Raju heet, is zo´n verhaal. Hij werd gevonden, helemaal besmeurd met bloed vanwege de kettingen met scherpe punten, die hij hem al zijn hele leven gevangen hielden.

Raju leefde van giften van toeristen en hij at zelfs papier en plastic, terwijl hij geketend was in de Indiase staat ´Uttar Pradesh´.

Gedurende 50 lange jaren was Raju geketend en werd hij door zijn eigenaren gebruikt als een middel om geld te bedelen bij toeristen. Zijn gruwelijke eigenaren sloegen hem zo vaak met een zweep, dat hij er al lang geleden aan gewend was geraakt.

Lees ook  Zo mooi is de dochter van Jan-Peter Balkenende nu!

Raju werd als baby meegenomen en kende geen ander leven dan in gevangenschap. Toch wist hij dat dit niet het leven was wat hij wilde.

Elke dag moest Raju bedelen bij toeristen. Het was telkens hetzelfde vernederende en pijnlijke liedje. Zou zijn leven ooit veranderen?

Gelukkig was dat het geval.

De dierenbescherming organisatie Wildlife SOS hoorde in juli 2014 over deze olifant en besloot actie te ondernemen.

Een team van 10 toegewijde dierenartsen en dierenexperts kwamen samen met 20 agenten van de Bosbouw Commissie en twee politieagenten.

De reddingsactie vond ´s nachts plaats, zodat zo min mogelijk mensen het zouden merken.

Maar er was nog steeds een probleem: Raju zijn eigenaar probeerde de reddingsactie te stoppen.

“Hij begon commando´s te schreeuwen om Raju bang te maken en hem uit de tent te lokken. Het creëerde een ongelofelijk gevaarlijke situatie omdat een mannetjes olifant een mens doormidden kan breken als een lucifer als hij bang of boos is. Toen dat mislukte legde hij kettingen om zijn benen in een poging te voorkomen dat wij hem mee namen. De kettingen zaten zo strak dat ze in zijn benen sneden.”

Maar de redders van Raju weigerden om op te geven. Ze wisten dat ze de arme olifant hoe dan ook moesten redden.

De hoofd dierenarts van Wildlife SOS Yaduraj Khadpekar begon met het los knippen van de kettingen om de benen van Raju.

Lees ook  12 foto’s die bewijzen dat katten echt geniaal zijn

Toen het team de olifant eindelijk bevrijdde merkten ze iets heel bijzonders op. Raju huilde tranen van vreugde. Hij wist dat iedereen daar was om hem te helpen.

“Het team was verbaasd om tranen over zijn gezicht te zien rollen tijdens de redding. Het was zo bijzonder emotioneel voor ons allemaal. We wisten in ons hart dat hij wist dat hij bevrijd zou worden.” Vertelt een woordvoerder van Wildlife SOS aan Daily Mail.

Raju werd vervolgens naar het centrum van wilde dieren van de organisatie gebracht.

Het gigantische dier kwam rond middernacht binnen en maakte de andere olifanten wakker – die snel naar hun nieuwe maatje toeliepen en hem met open armen verwelkomden!

Raju leek erg gelukkig eindelijk vrij te zijn. Het lijkt alsof niets hem nog in de weg staat.

“Het zal een lang herstel proces zijn, maar we zullen hem leren dat mensen geen pijn of brutaliteit betekenen, maar het gaat tijd kosten,” legde Kartick Satyanarayan van Wildlife SOS uit.

Nu brengt Raju de rest van zijn leven door in vrijheid en zonder angst voor geweld.

We zijn zo dankbaar dat Raju eindelijk vrij is en zonder angst kan leven. Hij verdient zeker weten alle liefde ter wereld!

Beschermende zoon ziet stiefvader zijn moeder slaan. Dan leert hij hem om dit nooit meer te doen (video).

Nederlandse jongen fietst terug van school, waar hij wordt opgewacht door jongens met pet en capuchon