in

Klanten van ING, ABN AMRO en Rabobank opgelet! Vanaf nu geld deze regel!

Klanten van zeven Nederlandse banken, waaronder ING, ABN AMRO en Rabobank, krijgen voortaan geld direct op hun rekening gestort bij overboekingen van een rekening van een van deze banken.

De andere vier financiële instellingen die hieraan meedoen zijn SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab, meldt de Betaalvereniging Nederland.

Klanten kunnen met de invoering van de zogenoemde Instant Payments ook ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen direct geld overboeken.

Lees ook  Moeder bevalt van drieling. Enkele dagen later zien dokters dat er iets grondig mis is met hun hoofden.

De ontvanger hoeft dan niet meer te wachten tot het geld de volgende werkdag is bijgeschreven. De transactie duurt maar vijf seconden, aldus de betaalvereniging.

De nieuwe betaalmogelijkheid is automatisch toegevoegd aan mobiel- en internetbankieren. Bovendien zit er geen limiet op het bedrag van de overboeking.

Volgens de branchevereniging kan elders in de eurozone doorgaans niet meer dan 15.000 euro direct worden overgeboekt.

Lees ook  Vriendje dumpt haar nadat hij ontdekte dat ze zonder vagina geboren werd. Maar wie laatst lacht, lacht het best.

De banken werkten sinds 2015 aan het nieuwe betalingssysteem. Ze begonnen in april dit jaar de eerste klanten aan te sluiten.

Utrechtse Nadia ten onrechte beschuldigd van kattenhaat: ‘Ik ga door een hel’

Chantal Janzen reageert op alle commotie rondom haar uiterlijk