in

Nonchalante vliegmaatschappij vernielt gitaar van passagier – iedereen smult van zijn briljante wraak

Ik ben zeker dat je weet hoe het voelt wanneer mensen in de dienstverleningssector een fout maken en niets aan het probleem doen.

Als klant kan het moeilijk zijn om een groot bedrijf verantwoordelijk te stellen wanneer ze je slecht behandeld hebben. Maar je kan altijd doen wat de man in dit artikel deed. Hij diende hen echt van een perfect antwoord, op de meest publieke manier ooit!

Toen de Canadese muzikant Dave Carroll in Chicago landde in 2008, hoorde hij iemand achter hem zeggen “Asjemenou, ze gooien hier met gitaren, zeg!”

Dave en zijn bandleden keken door het raampje van het vliegtuig en zagen hoe er met zijn gitaren gegooid werd door het personeel van de vliegtuigmaatschappij. Hij praatte onmiddellijk met de drie airhostessen maar zij gaven niet veel om Dave zijn probleem.

Toen de band, Sons of Maxwell, in Chicago landde, was Dave zijn grootste nachtmerrie helaas werkelijkheid geworden. Zijn gitaar, een Taylor, die maar liefst 3500 dollar kostte, was vernield.

Hij begon aan een 9-maanden durend proces van telefoontjes en brieven aan de maatschappij, maar zij bleven hem doorverwijzen van het kastje naar de muur. Uiteindelijk sprak hij met een manager die zei dat het zijn eigen fout was en dat hij een klacht had moeten indienen binnen de 24 uren.

Lees ook  Wordt de ‘trikini’ dé zomerhype van 2020? (foto’s)

De maatschappij zei dat het hen speet maar hun uiteindelijk antwoord was desondanks “nee”. Ze zouden zijn gitaar niet vervangen, en zouden geen verdere vragen meer beantwoorden.

Dave voelde zich hopeloos toen hij zijn geschil met zo’n grote maatschappij wou voeren, maar hij wilde wel niet zomaar opgeven.

Onverwacht wapen

Hij besloot om een onverwacht wapen in te zetten: zijn muziek!

Zijn doel was om minstens 1 miljoen mensen te bereiken met 3 muziekvideo’s. Hij hoopte dat het de luchtvaartmaatschappij zou aanzetten om toch iets met zijn klacht te doen. Hij wist dat er nog andere mensen moesten zijn die zoiets hadden meegemaakt.

Hij schreef en nam een liedje op, en met de hulp van enkele vrienden maakten ze een muziekvideo. Het totale budget voor het lied en de video was 1500 dollar, en dat was voornamelijk geld voor eten en sombrero’s.

Op 6 juli 2009, plaatste hij de video op YouTube en ging slapen. Wat er de volgende dagen allemaal gebeurde veranderde zijn leven voorgoed.

Lees ook  Gewapende overval op Alkmaarse supermarkt gefilmd met mobieltje

Onmiddellijk succes

Het lied die hij geschreven had werd een heus succes, en haalde zelfs het nieuws in verschillende landen. Zijn telefoon bleef maar rinkelen en de verkoop van het lied ging snel omhoog. Hij kreeg boekingen binnen, en was wekenlang te horen op de radio en te zien op televisie! Zelfs Bob Taylor, de eigenaar van Taylor Guitars, belde hem op om hem twee nieuwe gitaren cadeau te doen.

Dave Carroll is nu een veelgevraagde publieke spreker en bekende muzikant en internetfenomeen. Maar wat hij bovenal is, is een belangrijke rol als ambassadeur voor klanten.

Wat waren de gevolgen voor de luchtvaartmaatschappij, vraag je je wellicht af?

Miljoenenverlies

Naast publieke schaamte voor de hele wereld, zakten hun aandelen met 10%, wat de aandeelhouders zo’n 180 miljoen dollar kostte.

Het is fantastisch wat je met muziek kan bereiken. Dit verhaal zet deze schandaleuze luchtvaartmaatschappij mooi op z’n plek! Deel dit, als je ook vindt dat muziek het krachtigste medium is in de wereld.

“Haar leven zou zo hard niet mogen zijn”: de laatste momenten van een 2-jarig kind in beeld

12-weken oude puppy wordt achtergelaten door familie: Was slechts enkele dagen van dood verwijderd