in

Noelle viel meer dan 100 kilo af – zo kreeg ze dat voor elkaar

Toen de Amerikaanse Noelle Dawson op haar achttiende het ouderlijk huis verliet, begonnen de kilo’s er snel aan te vliegen. Ze at de hele dag door, wat erin resulteerde dat ze na een aantal jaar 190 kilo woog. Dat moest veranderen, vond ze.

“Ik hield van zetmeelhoudende koolhydraten zoals brood, aardappelen en pasta. En pepsi… heel veel pepsi”, vertelt ze. Maar het probleem verergerde toen ze zwanger probeerde te worden op haar vijfentwintigste: “Mijn man en ik hadden veel problemen met kinderen krijgen. Uiteindelijk hebben we drie kinderen geadopteerd.”

Zwanger
Twee jaar later werd Noelle toch zelf zwanger. “Nadat ik van mijn dochter was bevallen, woog ik 190 kilo. Ik moest toen zelfs een speciale weegschaal bestellen omdat die we thuis hadden een foutmelding gaf als ik erop stond.”

Knop omgedraaid
“Ik was eindelijk moeder, maar ik was bang dat ik al zou overlijden voordat ik mijn kinderen zou zien opgroeien.” En dus besloot Noelle om af te gaan vallen. “Eerst ben ik gestopt met de frisdrank. Dat was het enige wat ik dronk, dus dat verving ik door water. Daarnaast at ik nog zes koolhydraatrijke, vetrijke ketogene maaltijden per dag. Ik heb een heel nieuwe smaak ontwikkeld in die tijd.”

Dieet
Slechts veertien maanden nadat ze begon met haar dieet, was ze al meer dan 104 kilo afgevallen. “Hoewel ik nog steeds een keto-achtig dieet volg, ben ik niet zo streng meer voor mezelf. Ik let op, maar ik hou me niet meer zo streng aan de regels.” Dit is hoe een typische dag voor Noelle eruitziet:

Ontbijt: koolhydraatarm flatbread met twee eieren, een eetlepel roomkaas met laag vetgehalte, koffie en Griekse yoghurt
Lunch: een salade met hardgekookte eieren
Diner: kip of vis met groenten
Snacks: Griekse yoghurt, ongezouten amandelen of pistachenoten en kaas

Sporten
“Ik doe HIT-training, barre-lessen en ik sport met gewichten. Dat doe ik zo’n vier tot vijf dagen per week. Ik vond vroeger gymnastiek ook heel leuk, dus ik ben daar sinds kort weer aan begonnen. Ik kon laatst zelfs al een handstand op de evenwichtsbalk.”

Streefgewicht
Noelle heeft een belangrijke levensles voor de mensen die hetzelfde willen behalen: “Je moet zowel aan je geestelijke gezondheid werken als aan je fysieke gezondheid. Die twee gaan hand in hand.” Dat Noelle zover is gekomen, heeft ze daar volgens zichzelf ook aan te danken. “Nu ben ik niet alleen op mijn streefgewicht, maar ik kan ook zeggen dat ik me gezond en zelfverzekerd voel. Ik voel me sterker dan ooit.”

Vent laat alleen maar harde scheten na een inwendig darmonderzoek

Zó zag Angela Groothuizen er 40 jaar geleden uit