in

Nieuwe kleding gekocht? DIT is waarom je ze direct moet wassen voordat je ze draagt!

We kennen het allemaal. Je staat in het kleedhokje van een van je favoriete kledingwinkels en je vindt eindelijk dat ene kledingstuk wat je geweldig staat! Zo geweldig dat je het direct aanhoudt en trots de winkel uitwandelt met je nieuwe look!

Als je dit niet doet hang je je nieuwe aankoop waarschijnlijk bij thuiskomst gelijk in je kast en draag je het zeker ergens die week. Helaas is dit niet het meest gezonde wat je kan doen..

Wanneer je je kleding niet wast nadat je ze uit de winkel mee naar huis neemt krijg je waarschijnlijk meer mee naar huis dan je denkt. Ja inderdaad, het is tijd om de spreekwoordelijke vuile was van de kleding industrie buiten te hangen.

Kleding wordt behandeld met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. De kledingindustrie gebruikt deze stoffen om bacteriën uit de kleding te weren en om te zorgen dat de kleding minder kreukelt. Het schijnt dat dezelfde chemicaliën worden gebruikt om lichtamen te behandelen en goed te houden tijdens de begrafenis…

Lees ook  Jack wordt wakker met blauw oog en een kater, vindt rare briefje van zijn echtgenote en begint te huilen

Naast dit onsmakelijke detail worden synthetische stoffen gekleurd met chemische kleurstoffen die uitslag, jeuk en irritatie kunnen veroorzaken bij mensen die hier allergisch voor zijn. Zelfs glasmiddel in bepaalde stoffen kan voor de drager met een gevoelige huid irritatie veroorzaken. Zelfs 100% natuurlijk katoen kan sporen van pesticide en chemicaliën bevatten, tenzij het 100% biologisch katoen is.

Je bent hoogstwaarschijnlijk niet de enige die een bepaald kledingstuk past. Denk je maar eens het volgende in! De kleding die jij hebt gepast wordt teruggehangen in het rek voor de volgende klant. Na jou komt er vast iemand in de winkel die dol gelukkig is met jou afgewezen kleding. Net als jij gaat die persoon dol blij naar huis met de aankoop om het vervolgens trots te dragen. Je hebt geen idee wie er voor jou de kleding heeft aangeraakt en gepast. Zwetende mensen, mensen met infecties, eczeem, huidprobleem en ga zo maar door.. Geen fijne gedachte!

Lees ook  Om deze reden moet je nooit een afspraak bij de huisarts maken in de middag

“Nieuw” wil lang niet altijd zeggen “schoon”. Dit is een hele normale misvatting. De meeste mensen gaan ervan uit dat de kleding zie zij nieuw kopen schoon is. Toch blijven er talloze bacteriën achter op de kleding wanneer deze in de winkel door anderen wordt aangeraakt en gepast. De gemiddelde deurknop is vergelijkbaar met jouw nieuwe aankoop..

Je hoeft van deze bacteriën lang niet altijd ziek te worden omdat de meeste onschadelijk zijn. Maar het blijft een vieze gedachte dat er van alles door je nieuwe kleding kruipt..

Wist jij dit al? Ik niet! Maar nu ik dit weet draai ik voortaan altijd een wasje voordat ik nieuwe kleding voor het eerst draag. Zet die wasmachine maar zo heet als mag om een einde te maken aan al die vieze bacteriën en schadelijke chemicaliën!

De medewerkers van het asiel doen een verschrikkelijke vondst voor hun deur.

Ouders zijn woedend over de nieuwe controversiële beslissing van luchtvaartmaatschappij