in

Nieuw onderzoek toont aan: kinderen erven de intelligentie van hun moeder

Volgens nieuwe studies erven kinderen “intelligentiegenen” van de moeder en niet van beide ouders, zoals eerder werd gedacht.

De studie laat zien dat onze intelligentie afkomstig is van het vrouwelijke X-chromosoom. Het feit dat intelligentie erfelijk is, was eerder al bekend, maar er werd altijd gedacht dat de genen van beide ouders kwamen.

Pyschology Spot schrijft hoe verschillende onderzoeken hetzelfde resultaat verkregen, en aantonen dat kinderen de intelligentie van hun moeder erven.

Lees ook  Enkele dagen na de bevalling moesten de 4 ledematen van deze kersverse moeder geamputeerd worden. Nu klaagt ze het ziekenhuis aan.

– Sommige van de genen werken alleen als ze van de moeder komen. Als hetzelfde gen echter door de vader wordt geërfd, wordt het gedeactiveerd, zo werd ontdekt in het onderzoek.

De onderzoekers zeggen dat genen verschillend functioneren, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Sommige worden alleen geactiveerd als ze van een bepaald geslacht komen.

Als het gaat om intelligentie, zijn zowel genen als de omgeving belangrijke componenten, maar niet cruciaal. De onderzoekers wijzen erop dat slechts 40-60% erfelijk is. De rest wordt bepaald door de omgeving waarin het kind opgroeit en hoe het brein van het kind gestimuleerd wordt en het persoonlijk karakter van het kind.

Lees ook  Alles al gezien op Netflix? Met deze geheime codes krijg je het complete aanbod!

Wat denk je van deze studie? Klinkt dit herkenbaar? Deel met je vrienden en je familie als je dit ook interessant vindt!

Deze tiener met het Syndroom van Down hoort kreten uit de zee komen – hij redt dan 2 meisjes van verdrinking

Diepbedroefde parkiet kan maar niet geloven dat zijn beste vriendje er niet meer is.