in

Nieuw onderzoek toont aan: Bier beschermt tegen hartproblemen, een slecht geheugen en diabetes

Er zijn maar een paar dingen in het leven net zo goed als een koud biertje… of twee… of misschien meer.

Voor de meeste van ons is het daarom ook erg lastig om het er maar bij één te laten. Vaak hebben we in deze situaties ook iemand om ons heen die verkondigd dat teveel biertjes slecht voor je zijn.

Bier-sceptici opgelet! Dit nieuwe onderzoek zal ze waarschijnlijk de mond snoeren. Het blijkt namelijk dat het gele goud een aantal verschillende en belangrijke gezondheidsvoordelen kan hebben.

Hoewel bier ook bijwerkingen kan hebben… die minder plezierig zijn, kan het drankje ons ook helpen bij het tegen gaan van hartproblemen, een slecht geheugen en diabetes, zo meld het NBC News.

Lees ook  Hond herkent baasje niet na 5 weken in het ziekenhuis, maar kijk nu wanneer hij hem ruikt

Het is al langer bekend bij zowel onderzoekers als doktoren dat het drinken van één glas rode wijn per dag, goed is voor onze gezondheid. Nieuw onderzoek suggereert nu dat het drinken van bier net zo goed kan zijn, misschien zelfs beter! Het blijkt dat bier net zoveel antioxidanten als wijn bevat, maar dat bier meer eiwitten en vitaminen B bevat.

Dit is voor vele van ons al goed nieuws, maar het wordt nog beter! Een onderzoek gepubliceerd in The journal of the European Association for the Study of Diabetes, toont aan dat mensen die 3 tot 4 keer per week bier drinken, minder risico lopen op het krijgen van diabetes dan mensen die dat niet doen. Een ander onderzoek toont aan dat mannen die geregeld bier drinken 42% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die helemaal geen bier drinken.

Lees ook  Hond bezoekt iedere dag kerkdienst – wacht stilletjes op het terugkeren van overleden baasje
Volgens NBC News, zijn er nog meer gezondheidsvoordelen die gerelateerd zijn aan het drinken van bier, zoals:

– Langere levensverwachting
– Kan helpen bij het schoonmaken van de tanden
– Kan ontstekingen tegengaan
– Helpt de botten in het lichaam te versterken

Ik denk dat de meeste van ons erg blij zijn met de resultaten van het onderzoek. Deel dit met al je vrienden en drink lekker gezellig samen een biertje!

Vader kan zijn verdrinkende dochters niet redden, maar dan springt er opeens een tiener in het water

DEZE 10-jarige heeft iets uitgevonden waardoor er geen kinderen meer zullen sterven in te hete auto’s