in

Nieuw Alzheimer verzorgingstehuis ontworpen als een dorpje uit de jaren ’50, zodat patiënten hun jeugd zouden herinneren.

Wanneer een geliefde de diagnose van de ziekte van Alzheimer krijgt, weet de familie dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens hun geheugen begint te vervagen. Mijn oom lijdt aan de ziekte, en tijdens onze bezoeken vertel ik hem altijd over mijn baan en leven. Ik probeer het telkens anders te formuleren zodat hij de informatie zou onthouden. Het was hartverscheurend voor me, en ik weet dat het ook voor hem erg frustrerend is.

Een verzorgingstehuis in San Diego, California, creëerde iets magisch om het geheugen van Alzheimer en dementie patiënten op te frissen.

Lees ook  Politieagent redt bange mishandelde hond: doet alles om hem veilig te laten voelen

Glenner Town Square is een zorginstelling geleid door non-profit George G. Glenner Alzheimer’s Family Center dat werd ontworpen als een dorp uit de jaren ’50.

Het dagcentrum gebruikt een doorgedreven therapie aan de hand van foto’s en spullen uit het verleden om herinneringen op te wekken. Deze therapie bleek erg bevorderlijk om het humeur en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Directeur Scott Tarde zei dat een zwarte Ford Thunderbird van 1959 een van zijn beste instrumenten was.

“Sommige deelnemers reageren anders op verschillende dingen, maar met dat voertuig zag ik altijd een erg sterke reactie. Ik denk dat het gewoon iets te maken heeft met auto’s in het algemeen”, zei hij. “Mensen hebben sterke herinneringen aan auto’s, weet je, de spanning van het leren autorijden. Of het staat symbool voor een familie-uitstap en plaatsen bezoeken.”

Lees ook  Nederland in paniek toen doventolk Irma Sluis ineens van podium afliep – Dit gebeurde er écht

Het personeel van het centrum is gekleed als normale personen om zo goed mogelijk in het dorpje op te gaan. Alleen als een patiënt overstuur raakt, zal het personeel uitleggen wie ze zijn.

Wat vind jij van dit project?

Bareigenaar helpt gestolen portefeuille van vrouw terugvinden – dan redt hij het leven van de dief.

Vreemde vindt brief van 11-jarig meisje gericht aan papa in de hemel. Weet dat het voorbestemd was.